25 / 04 / 2024

GAP Bölgesi yatırımda cazibe merkezi olacak

GAP Bölgesi yatırımda cazibe merkezi olacak

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP Bölgesi'ndeki kentlerin teşviklerden en çok yararlanan iller arasında yer aldığını söyledi



Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni teşvik paketinden en fazla yararlanan kentlerin GAP Bölgesi'ndeki iller olduğunu söyledi. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölgesi'nde yatırımların artırılması için gerekli zeminin hazırlandığını belirten Cevdet Yılmaz, “Türkiye'nin ve Avrupa'nın, Ortadoğu pazarına açılan kapısı olan bölge, sınır ötesi işbirliği imkanlarını geliştirme potansiyeli nedeniyle yatırım açısından Türkiye'nin bazı bölgelerine göre daha avantajlı” dedi.

İşgücü maliyetleri düşük
Diyarbakır'da düzenlenen GAP Kalkınma Platformu 6'ncı Yürütme Kurulu toplantısında konuşan Cevdet Yılmaz, dinamik nüfus yapısı, tarımsal üretim kapasitesi, doğal kaynak zenginliği, hızla büyüyen pazarı ve yatırımlara yönelik devlet yardımları gibi unsurların bölgeyi yatırımcılar açısından cazip kıldığını vurguladı. Cevdet Yılmaz, bölgedeki işgücü maliyetlerinin Avrupa Birliği'ne yeni katılan Polonya, Slovakya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin altında olduğunu ifade etti.

Teşviklere ilgi büyük
Cevdet Yılmaz şöyle konuştu: “Yeni teşvik paketi 14 Temmuz 2009'da yürürlüğe girdi. Teşviklerde bölge illerinin büyük çoğunluğu en fazla teşvik alan iller arasında yer alıyor. Bu durum bölgedeki yatırımları daha avantajlı hale getiriyor. GAP Bölgesi önümüzdeki yıllarda sürdürülebilir medeniyetler beşiği olarak kendisini yenileyebilmesine dayalı katma değerli bir ekonomi haline gelebilir, Türkiye ve dünyada gelişmekte olan diğer ülkelere de yeni bir örnek teşkil edebilir.”
Posta


Geri Dön