26 / 04 / 2024

GAP Vadisi'nin 1. etabının temeli atıldı!

GAP Vadisi'nin 1. etabının temeli atıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan bölgenin en büyük yeşil alanı;1 Milyon 861 Bin Metrekarelik GAP Vadisi Projesinin 1. etabının temeli törenle atıldı.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan bölgenin en büyük yeşil alanı;1 Milyon 861 Bin Metrekarelik GAP Vadisi Projesinin 1. etabının temeli törenle atıldı.


Dev projenin temel atma törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat  Çitçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Şanlıurfa İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hamide Sürücü, STK Temsilcileri ve çok sayıda Şanlıurfalı vatandaşlar katıldı.


Bölgenin en büyük yeşil alan projesi olan GAP Vadisi projesinin 120 bin metrekarelik 1.etabında; Yürüme yolları, su oyun parkı, çocuk oyun alanları, fitness alanları, anfi şeklinde tasarlanmış kuru havuz, havuz başı kır düğünü alanları ve oturma birimleri yer alacak. 


Temel atma törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Nihat Çiftçi, Dev projenin Şanlıurfa'ya ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.


Bölgenin en büyük sosyal yaşam alanı olacak dev projenin özelliklerini anlatan Başkan Nihat Çiftçi, şunları aktardı: "1 Milyon 861 Bin Metrekarelik GAP Vadisi projesin ilk etap çalışmasını bu gün itibariyle başlatıyoruz. Şanlıurfa'nın en büyük yeşil alanı olacak olan projede; çelik köprü, yürüme yolları, su oyun parkı, çocuk oyun alanları, fitness alanları, anfi şeklinde tasarlanmış kuru havuz, havuz başı kır düğünü alanları ve oturma alanları geniş kapsamlı mesire alanları, kültürel donatıların yer alacağı yeşil alan olacak"


BAŞKAN ÇİFTÇİ, ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ


GAP Vadisi projesinin başlangıcı olan 1. Etabının temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Nihat Çitçi, "Bu gün Allahın izniyle GAP Vadisi projenin ilk etabının temelini atacağız. ilk etap projede ise 120 Bin yeşil alanda kuracağımız sosyal tesis olacaktır. Gelen konuklara teşekkür ediyorum, sizin varlığınız bize güç veriyor sizin destekleriniz bize hizmet yolunda aşk veriyor. Şanlıurfa'nın evlatları olarak elimizden geldiğince Şanlıurfa'mızı güzelleştirerek yeşil alanını arttırmak sıcak geçen iklimi sebebiyle çocuklarımızı havuzla buluşturmak ve spor tesisleriyle buluşturmak. Hedefimiz herkesi ailesiyle birlikte bu tür yeşil alanlara gelmelerini sağlayarak onlara rahat bir yaşam alanını sunmak ve kültürümüzde yer alan mesire alanlarını canlı tutmaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen bütün özveriyle çalışıyoruz.Geniş bir coğrafyada yaşıyoruz 13 ilçemizde  Vatandaşlarımızın derdiyle dertleniyoruz. Çalışmaktan ve de hizmet etmekten korkmuyor ve çekinmiyoruz. Sevdalı ve inanmış bir kadroyla bu topraklara hizmet etmeyi sürdüreceğiz" dedi.


BAŞKAN ÇİFTÇİ, ŞANLIURFA HUZURUN ŞEHRİDİR


Şanlıurfa'nın huzurun ve kardeşliğin başkenti olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, birlik ve beraberlikle her şeyin üstesinden gelip Şanlıurfa'yı inşa edeceklerini söyledi.


Şanlıurfa'nın istikrara, güvene, kardeşliğe ve gelişmişliğe devam diyeceğinin altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa büyük bir kardeşliği yakalamış bulunmaktadır. Şanlıurfa istikrara, güvene, kardeşliğe ve gelişmişliğe devam ederek 1 Kasım da bunu tekrardan gösterecektir. 7 gün 24 saat çalışarak ter akıtacağız, adım adım Şanlıurfa'yı gezerek sorunları tespit edeceğiz.Bunu kendimiz, Şanlıurfa'nın gelecek nesili olan çocuklarımız için gerçekleştireceğiz. Hizmetlerimizi kadim şehrimiz Şanlıurfa'nın geleceği için yapacağız. Birlik ve beraberlik içinde Şanlıurfa'mızın tümünü kucaklamaya hazırız. Tüm ilçe Belediyelerimiz, Kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte STK temsilcilerimizle birlikte hareket edip Şanlıurfa'mızın değerine değer katacağız" dedi.


ÇELİK, ŞANLIURFA YEMYEŞİL BİR ŞEHİR OLACAK


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik ise, GAP Vadisi Projesinin Şanlıurfa için çok önemli olduğunu vurgulayarak," Bu projeler Şanlıurfa'mıza nasıl baktığımızı ve kentimizi geleceğe nasıl taşıyacağımızı belirtiyor. Şanlıurfa yemyeşil bir şehir olacak inşallah. Şanlıurfa'mız  Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerimizin yanı sıra tüm ilçelerimizle birlikte yemyeşil bir Şanlıurfa ile kentimize gelen misafirlere kucak açacağız. Bu konuda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.Bir taraftan belediyelerimiz parkları yaparken diğer taraftan da biz ağaçlandırma seferberliğini geçtiğimiz yıllarda yaptık" dedi.


Şanlıurfa'yı yeni dönemde yoğun bir yatırım çalışması beklediğini ifade eden Çelik, "Önümüzdeki dönem içersinde de İş Kur'un bütün imkanlarını seferber ederek dağı taşı uygun olan her alanın ağaçlandırmasını gerçekleştireceğiz. Cumhuriyeti 78 milyon olarak birlikte kurduk. Bugünde  Cumhuriyet parkımızın temelini hep birlikte atıyoruz. Şanlıurfa'mıza hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön