28 / 03 / 2024

Gayrimenkul 2021'de de yıldız olabilir!

Gayrimenkul 2021'de de yıldız olabilir!

2020 yılında ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul sektörü bu özelliğini 2021'de de koruyabilir. Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran gayrimenkul en güvenli yatırım araçlarından biri olarak yatırımcısını sevindirmeye devam edecek yorumunda bulundu. 



Konut satışları pandemiye rağmen 2020 yılını rekorla kapattı. Bu nedenle gayrimenkul sektörü 2021'den daha da umutlu. Ahaber'de yer alan habere göre; pandeminin durumuna göre yeni rekorların kırılabileceğine dikkat çeken Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Gayrimenkul en güvenli yatırım araçlarından biri olarak önümüzdeki yıllarda yatırımcısını sevindirmeye devam edecek. Coronavirüs'ün değiştirdiği tüketici hareketleriyle gayrimenkul, Türkiye'nin lokomotif sektörü olmaya devam ediyor" dedi.

Gayrimenkul 2021 de de yıldız olabilir!

REKOR KIRILDI 

Sektörün 2020'deki gelişmeleri hakkında bilgi aktaran Başaran, "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, Ocak-Kasım döneminde Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı 2 milyon 464 bin adede çıktı. Tapuda bu satışlarda 456 milyar liralık değer ibraz edildi. Bu 2019'un tamamında 389 milyar 240 milyon liraydı" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul 2021 de de yıldız olabilir!

CORONAVİRÜS BELİRLEYİCİ 

Başaran, yeni yılda koronavirüs salgınının gidişatının sektörün durumunu belirleyeceğini söyleyerek, "Pandemiye rağmen birçok yeni projeye başlandı, bir kısmının yapımı sürüyor. Salgın durdurulursa, bu yıl stoklarını tüketen konut üreticileri beklettikleri yeni yatırımları da hayata geçirecek" dedi.

 Gayrimenkul 2021 de de yıldız olabilir!

TERCİHLER DEĞİŞTİ 

Gayrimenkul yatırımlarında tüketicinin tercihlerinin büyük oranda değiştiğini söyleyen Başaran, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu süreçte kalabalıklardan uzaklaşılırken; bahçeli, teraslı evlere ilgi arttı. Ayrıca çalışma odası kavramı tüketicilerde daha belirgin hale geldi. Yeni yılda da bu ilgi devam edecek. Yeni yapılan projeler de buna göre şekilleniyor." 
 

Evrim Kırmızıtaş Başaran gayrimenkulün yıldızı oldu!

Ev almak için doğru zaman mı?


Geri Dön