26 / 04 / 2024

Gayrimenkul Borsası kurulmalı!

Gayrimenkul Borsası kurulmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, sektörle ilgili açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, Gayrimenkul Yatırım Fonları'nın geliştirilmesi ve gayrimenkul borsası kurulmasını önerdi.



Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, gayrimenkul satışını yabancı yatırımcılar açısından değerlendirdi. Yabacılar açısından da daha şeffaf bir piyasaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Özelmacıklı, “Yabancı yatırımcılara avantajlarımızı daha iyi ifade edebilmeliyiz. Gayrimenkul varlıklarımız yabancı piyasalara açılabiliyor olmalı. 158 milyon tapulu yerimiz var. Bu varlıklar menkul kıymet haline getirilebilmeli” diye konuştu.

“GYF gelişmeli ve gayrimenkul borsası kurulmalı”

Gayrimenkul yatırım fonlarının geliştirilmesi konusunda yeni dönemde düzenlemeler yapılması gerektiğini söyleyen Özelmacıklı “Gayrimenkul Yatırım Fonları sistemi Türkiye’de geliştirilmeli hata fonların yabancı para birimleri üzerinden kurulabilmesine de imkan sağlanmalıdır. Bunun dışında gene gayrimenkul piyasa araçlarının şeffaf bir piyasada değerlendirilebileceği “Gayrimenkul Borsası” hayata geçirilmelidir. Mevcut varlıklar borsa üzerinden yatırımcılara açılmalı ve menkul kıymet haline getirilmelidir. Gayrimenkul sisteminde faiz dışında sukuk modelli sertifika ve fonlar büyütülmelidir” ifadelerini kullandı.


Geri Dön