29 / 03 / 2024

Gayrimenkul danışmanlığında staj zorunlu oldu!

Gayrimenkul danışmanlığında staj zorunlu oldu!

Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik'te yer alan yeni yasaya göre gayrimenkul danışmanlığında staj zorunlu oluyor. Yasada yer alan maddelere göre lise mezunları bir yıl, üniversite mezunları ise altı ay “staj” yapacaklar.



Gayrimenkul danışmanlığında yeni yasalar getirildi. Yeni yasaya göre lise mezunları bir yıl, üniversite mezunları ise altı ay staj yapacaklar.
 
Türkiye’nin yerli gayrimenkul yatırım danışmanlık markası Kristal Türkiye’nin Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Gayrimenkul sektöründe iki önemli sorun olduğunu belirten Özdemir, bu sorunların çalışma ve mesleki yeterliliği olmayan kişilerin gayrimenkul danışmanlığı yapması olduğunu belirtti. 

Bakkal, manav, kasap, kırtasiyecisi gibi esnafların emlakçılık yaptığını vurgulayan Özdemir, kayıt dışı emlakçılığın sadece sektörü değil vatandaşları da mağdur ettiğini dile getirdi. Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik'te getirilen yeni yasa ile  Gayrimenkul danışanlarının bu merpenaltı emlak ofisleri ile yaşadıkları sorunlar artık çözüme kavuşuyor. Bugün itibarıyla yayımlanan yeni yönetmelikle pek çok konuda yeni düzenlemeler getirildi. Yeni yönetmeliği değerlendiren Özdemir, "En az 200 bin’e yakın kayıt dışı emlak ofisi olduğunu tahmin ediyoruz. Çoğu yeterlilik alamayacak ve emlak sektörünü bırakacaklardır. Uzun süredir bu yeni yönetmeliği bekliyorduk, sektöre ciddi bir şeffaflaşma getirecek olmasının yanı sıra özellikle kayıt dışılığın ortadan kalkacağına ve haksız rekabet koşullarının sona ereceğine inanıyoruz Ayrıca sektöre duyulan güvene de büyük katkı sağlayacaktır. Sektörün tüm bileşenleri olarak, bu yönetmeliğin eksiksiz uygulanması için birlikte çalışmamız gerekiyor. Türkiye'nin sadece Gayrimenkul ve emlak alanında uzmanlaşmış, yerli markası Kristal Türkiye olarak, tüm süreçlerimizi yeni yönetmeliğin gereklerine göre düzenleyerek tüketiciler için en doğru tercihleri barındıran güvenilir platform olmayı sürdüreceğiz." dedi.

“KRİSTAL ENSTİTÜ” İLE EĞİTİM VE YETERLİLİK SUNUYORUZ 


“Yeni nesiller bizimle tutkuyla çalışsın, ülkemiz milli markasıyla övünsün diye canla başla çalışıyoruz”diyen Mustafa Emrah Özdemir, “Üstün Hizmet anlayışımızla kıymetli profesyonellerimizin her zaman yanındayız. Kristal Enstitü olarak, mirasımız olan köy enstitülerinden ilham alıyoruz. Kristal Enstitü de almış oldukları eğitimlerde öğreneceğiniz her bilgi profesyonel hayatlarının yüzde 85’ini oluşturmalarını sağlıyor. İçinde bulunduğumuz dijital çağın gereksinimlerini karşılamak için 21. Yüzyıl becerileri ile donatılmış eğitim modellerine ihtiyaç vardır. Kristal Enstitü üretim odaklı olmasının yanı sıra eleştirel düşünme, yaratıcılık, yenilenme, problem çözme, üretkenlik ve sorumluluk alma gibi becerileri geliştirmeye odaklanarak bu ihtiyacı karşılıyor. Gayrimenkul endüstri olarak gelişmek ve liderlik edebilmek için bu becerilerin gereğini ortaya koyduğumuz eğitimcilerimiz ve eğitimlerimiz ile hizmet etmekteyiz“ diye konuştu.

Gayrimenkul danışmanlığında staj zorunlu oldu!

Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Kristal Türkiye gayrimenkul danışmanları, mesleki yeterlilik belgesine sahip profesyonellerdir. Seviye 4 ya da Seviye 5 mesleki yeterlilik belgesi sahibi olarak sektörde hizmet vermektedirler. Kristal Türkiye’nin brokerları sektörün liderleri olarak yetişmekteler” dedi.

Taşınmaz ticaretinde kurallar değişiyor!


Geri Dön