24 / 04 / 2024

Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündeminde!

Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündeminde!

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine entegre Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine entegre Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebine ilişkin soru önergesi verdi. Gürer, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gürer, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu. 

Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- Tapu işlemlerinde gerçekleşen fiyatın kaydedilmesi, değer değişimlerinin takip edilebilmesi, kamu yatırımları ve düzenlemeleri sonucu ortaya çıkan değer artışlarının tespit edilmesi, yer seçim analizlerine katkı verilmesi ve taşınmaz değer haritalarının oluşturulabilmesi için Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine entegre bir gayrimenkul değer bilgi merkezi kurulması ve taşınmazların değere yönelik verilerinin mülkiyet bilgileri kaydı ile birlikte tutulması ile ilgili çalışma tamamlanmış mıdır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön