24 / 04 / 2024

Gayrimenkul kiralarında stopaj indiriminin süresi uzatıldı!

Gayrimenkul kiralarında stopaj indiriminin süresi uzatıldı!

Önceki gün gerçekleşen kabine toplantısının ardından konuşan Recep Tayyip Erdoğan yıl sonuna kadar uygulanan yüzde 10 stopaj oranı uygulamasının 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılacağını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün gerçekleşen kabine toplantısının ana gündem maddesi pandemi döneminde esnafa yapılan kira yardımlarıydı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük illerde olan iş yeri kiralarına 3 ay boyunca 750, küçük illerdeki iş yeri kiralarına ise 500 TL yardım yapılacağını açıkladı.

Gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranı indirimlerinin 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

"Yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulanması süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz. Benzer şekilde, yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını da 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz. Salgının etkisinin en aza indirilmesi için yıl ortasında başlattığımız konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma kadar birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin sürelerinde de yine 1 Haziran'a kadar uzatıma gittik."

Gayrimenkul kiralarına 'pandemi' indirimi!


Geri Dön