28 / 03 / 2024

Gayrimenkul patronları İstanbul'u marka şehir yapacak!

Gayrimenkul patronları İstanbul'u marka şehir yapacak!

Aralarında Dumankaya, Kent Development, Gürallar Yapı, Sur Yapı, Soyak Holding, EA İnşaat, Sinpaş GYO, Krea, Yeşil GYO’nun bulunduğu gayrimenkul sektörü, GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) önderliğinde İstanbul’da bir araya geldi...



Creative Workshop, Jones Lang LaSalle, PWC Türkiye, Çelen Değerleme, CNR Holding, Bloomberg HT, GP Trust, Extensa, Global Magic Brands, Orsa ve Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin aralarında bulunduğu ekonomi, pazarlama ve iletişim alanlarının önde gelen aktörlerinin de destek verdiği buluşmada Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda, İstanbul’un dünyadaki algısı için bilinçli bir “yönetim sistemi” kurulması gerektiği görüşü öne çıktı. Gayrimenkul özelinde İstanbul’un mega gayrimenkul projelerinin kentin yurtdışındaki algısına hizmet etmesi için bir bütünün parçaları olarak tasarlanması gerektiği belirtildi.
Kentin ekonomik kurgusunun yeniden gözden geçirilerek, ürettiği katma değerin yükseltilmesi için çalışmalar yapılmasına işaret edilen toplantıda bir dünya kenti olan İstanbul’un stratejik bir çalışmayla global resimde yeniden konumlandırılması gerektiği görüşünde birleşildi. 
2020 Olimpiyat adaylığı, kentsel dönüşüm süreci ve büyük gayrimenkul yatırımları ile İstanbul’un geleceğinin bütüncül ve stratejik bir yaklaşımla tasarlanması gerektiğine işaret edilen toplantıda İstanbul’un marka değeriyle ilgili gündem yaratmak adına bir izleme kurulu oluşturulmasına, yapılan çalışmaların belli bir sistematiğe oturtularak raporlanmasına, orta vadede bir ‘kent marka ajansı’ kurulması için çalışmalar yapılmasına karar verildi.
Toplantıya katılan firmalar şunlar: EA İnşaat, İbrahim Dumankaya Holding, Creative Workshop, Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü, KENT Development, Sur Yapı, Jones Lang LaSalle, Soyak Holding, PWC Türkiye, Gürallar Yapı, Çelen Değerleme, Krea, Yeşil GYO, CNR Holding, Bloomberg HT, GP Trust, Sinpaş GYO, Extensa, Global Magic Brands, Orsa, Hergüner Bilgen Özeke, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği.

Geri Dön