24 / 04 / 2024

'Gayrimenkul Piyasaları ve Finansmanı' kitabı yarın çıkıyor!

'Gayrimenkul Piyasaları ve Finansmanı' kitabı yarın çıkıyor!

Ali Hepşen, "Gayrimenkul Piyasaları ve Finansmanı" kitabını tamamladı



Dr.Ali Hepşen ülkemizdeki gayrimenkul finansman piyasasında önemli bir başvuru kaynağı olmasını  hedeflediği "Gayrimenkul Piyasaları ve Finansmanı" kitabını tamamladı.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr.Ali Hepşen gayrimenkul finansman piyasasında önemli bir başvuru kaynağı olmasını hedeflediği "Gayrimenkul Piyasaları ve Finansmanı" kitabını tamamladı. Kitabın önsözünde "Sermaye piyasaları gelişmiş olan ülkelerde kullandırılan ipotekli konut kredileri, varlığa dayalı menkul kıymetleştirmenin bir unsuru olan ipoteğe dayalı menkul kıymetler şekline dönüştürülerek sermaye piyasalarında yatırımcılara ihraç edilmekte; böylece ülke ekonomilerinin en önemli sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektörüne doğrudan kaynak aktarımı sağlanmaktadır. Bu çalışma, Türkiye'de bu alanda mevcut olan bilgi boşluğunun doldurulmasına katkıda bulunmak için hazırlanmıştır. Çalışmada, öncelikle gayrimenkul finansman piyasası ve ilgili piyasanın en önemli unsuru olan ipotekli konut kredisi türleri incelenmiş, daha sonra ise menkul kıymetleştirme ve ipotekli konut kredilerine dayalı menkul kıymet piyasaları ele alınmıştır. Çalışmada ayrıca, ülkemizdeki gayrimenkul piyasası ve finansmanına ilişkin tespitlerde bulunularak ipotekli konut kredilerinin Türk bankacılık sektöründeki yeri ve önemi ile Türkiye'deki ipotekli konut kredilerine dayalı menkul kıymetleştirme çalışmalarına yönelik değerlendirmeler yapılmıştır..." deniyor.

YAZAR HAKKINDA:

Dr. Ali Hepşen, 1978 yılında  İzmir  Tire'de doğdu. Lise öğrenimini İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü'nden 2002 yılında mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden aldı. Uzmanlık alanı olan gayrimenkul finansmanı, gayrimenkul değerlemesi ve ipotekli konut finansmanı (mortgage) konularında birçok makalesi bulunan Dr. Ali Hepşen, 2002 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Anabilim Dalı'nda meslek hayatına başlamış olup halen aynı kürsüdeki görevini sürdürmektedir.


Geri Dön