25 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü hizmet ihracatı destekleri kapsamına alındı!

Gayrimenkul sektörü hizmet ihracatı destekleri kapsamına alındı!

Hizmet ihracatının yükseltilmesi için kapsamlı bir "hizmet ihracatı destek program paketi" hazırlandı ve desteklerden faydalanacak sektör sayısı artırıldı. Aynı zamanda yeni destek unsurları da tanımlandı.



Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. Karar kapsamında, "sağlık turizmi, film/dizi ve eğitim" sektörlerine ilave olarak gayrimenkul, yeşil hizmetler, lojistik, yönetim danışmanlığı ve diğer hizmet sektörleri de destek kapsamına dahil edildi. 

<#esim2>

Kararla önceki destek programlarında uygulanan "reklam, tanıtım ve pazarlama, yurt dışı birim, pazara giriş belgeleri, tescil ve koruma, bireysel/milli fuar katılımı, acente komisyon, ticaret/alım heyeti, Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Projesi (HİSER) gibi desteklerde bazı güncellemelere gidildi. 

İlk defa destek kapsamına dahil edilen gayrimenkul, fuarcılık, yeşil hizmetler, spor turizmi ve diğer hizmetler sektörlerine önceki dönemde uygulama tecrübesi olan destek unsurlarına ek olarak ilk defa yürürlüğe alınan ve sektörlere özgü şekilde tasarlanan desteklerden yararlanmaları sağlanacak. 


 


Geri Dön