19 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü yıl sonunda yeni rekora imza atabilir!

Gayrimenkul sektörü yıl sonunda yeni rekora imza atabilir!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, TÜİK 2017 Ekim ayı konut satış verilerini değerlendirdi. 




Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 oranında azalarak 122 bin 882 olduğu belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya konut satışlarına ilişkin görüşlerini yayınladı. İşte Ali Dumankaya'nın görüşü..

 

İnşatta KDV oranının ve tapu işlemleri üzerinden alınan harçların düşürülmesi gibi uygulamaların Eylül ayına kadar geçerli olması sebebiyle rekor satışlar gerçekleşmişti ve sektöre ciddi ivme katmıştı.  Desteklerin sona ermesi, ekim satışlarına düşüş olarak yansıdı. Bu düşüşü normal olarak değerlendiriyoruz.  Gayrimenkul sektörü, her zaman daha fazla getirisi olan Türkiye’nin lokomotifi bir sektördür.  Bunu bilen yatırımcı günlük hareketlenmelerin sonuçlarına göre değil, bu bilinçle yatırımını yapıyor. Kamu tarafından getirilecek yeni teşviklerle birlikte 2018 yılında daha da iyi sonuçlara ulaşabiliriz.  500 bin bağımsız bölümün dönüştürülmesi hedefi ile Türkiye büyümesine %1.2’lik katkı hedefimizin önemini ve bu hedefe koşmanın önemini vurguluyor.

 

Ayrıca yabancılara yapılan konut satışlarının ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 70,9 artarak 2 bin 677 olduğunu görüyoruz. Bu rakamlarla Türkiye’nin  yabancı yatırımcı için hala cazip ve güvenilir bir Pazar olduğunu görüyoruz.

 

Yılsonunda gayrimenkul sektörünün yeni bir rekora daha imza atarak 1,5 milyonluk konut satışı sağlayacağını öngörüyoruz. Her yıl kendi rekorunu kıran sektörümüzden 2018’de çok daha umutluyuz. 2017 yılından daha hızlı büyüyeceğini düşünüyoruz.
 


Geri Dön