28 / 03 / 2024

Gayrimenkul sektörü yıl sonu hedefini yükseltti!

Gayrimenkul sektörü yıl sonu hedefini yükseltti!

4 sektörde gerçekleşen vergi indirimleri çarşı-pazara büyük hareket getirdi. Müşteri trafiği artan beyaz eşya ve gayrimenkul sektörleri yıl sonu hedeflerini yükseltti..



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan 4 sektörde 6 başlıkta gerçekleşen vergi indirimleri pazarı canlandırdı. Kurlarda yaşanan gerilemenin de etkisiyle piyasalarda yeniden güvenin oluştuğunu aktaran sektör temsilcileri, mağazalarda canlılığın başladığını belirtti. Mağaza ve bayilerde müşteri trafiği yüzde 30-40 arttı. Beyaz eşya, mobilya ve konut sektörü temsilcileri vergideki düşüşle satışların yüzde 10 arttığını söylüyor.

BAKAN ALBAYRAK AÇIKLAMIŞTI

Sabah'ta yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kasım ayı başında mobilyada uygulanan KDV, beyaz eşyada ise ÖTV indirime gidileceğini açıklamıştı. Bu adımların ekonominin hızlı bir şekilde hareketlenmesi ve piyasanın canlanması için uygulanacağını ifade eden Bakan Berat Albayrak, "Uygulanan bu vergi indirimlerinin sağlayacağı maliyet düşüşlerinin nihai satış fiyatına yansımasını birebir takip edeceğim" demişti.

MAĞAZALAR DOLMAYA BAŞLADI

ZÜCCACIYECILER Derneği (ZÜCDER) Başkanı İsmail Erdoğan da küçük elektrikli ev aletlerinde ÖTV'nin yılsonuna kadar sıfırlanması ve Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı'nın hayata geçirilmesiyle mağazaların yeniden dolmaya başladığını söyledi "Özellikle hafta sonu AVM'lerdeki mağazalarda bir önceki haftaya oranla ziyaretçilerimizde yüzde 30 artış oldu" diyen Erdoğan, satışlarda yüzde 10'luk bir artış yaşandığını sözlerine ekledi.

KONUT ALMANIN TAM ZAMANI

İNŞAATÇILAR Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, KDV ve tapu harcı indiriminin yıl sonuna kadar devam etmesinin konut sektörüne hareket getirdiğini ifade etti. Durbakayım, "Tarihi kampanyaların getirdiği hareket, KDV ve tapu harcı indirimiyle devam etti. İnşaat maliyetlerinde yaşanan yüzde 50 artış konut fiyatlarına yansıtılmadan satış yapılıyor. Firmaların kendi içindeki kampanyaları da devam ediyor. Şimdi konut almanın tam zamanı" dedi.

GEÇEN YILA ORANLA ZİYARETÇİ ARTTI

ARÇELİK Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, ÖTV indiriminin piyasayı canlandırdığını aktardı. Dinçer, "1-7 Kasım tarihleri arasında mağazalarımıza giren ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.6 oranında artış gösterdi" ifadelerini kullandı. Dinçer, ÖTV indirimiyle kısa vadede çift haneli büyüme elde edileceğine inandıklarını söyledi.

Gayrimenkul sektörüne KDV ve tapu harcı indirimi dopingi!
 


Geri Dön