20 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü vergi indirimi

Gayrimenkul sektörü vergi indirimi

4 sektörde gerçekleşen vergi indirimleri çarşı-pazara büyük hareket getirdi. Müşteri trafiği artan beyaz eşya ve gayrimenkul sektörleri yıl sonu hedeflerini yükseltti..

Gayrimenkul sektöründen tapu harcında indirim talebi! Son dakika: Sektöre yeni vergiler geliyor!

2024'ün başında gündeme gelen vergi değişiklikleri yerel seçimlerin sonrasına bırakılmıştı. Peki hangi vergiler gündemde? Gayrimenkul sektöründe neler değişecek? 

Gayrimenkul sektöründe 3'lü açmaz!

Vergi Müfettişi Ahmet Bahçeci, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde gayrimenkul sektöründeki açmazları kaleme aldı. İşte Ahmet Bahçeci'nin 'Gayrimenkul sektöründe üçlü açmaz' başlıklı yazısı...

Gayrimenkul sektörü yeni düzenlemelerle hareketlenecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, hükümetin vergi düzenlemelerine ilişkin yazılı açıklama yaparak ekonominin lokomotifi konumundaki inşaat ve gayrimenkul sektörünü hareketlendireceğini söyledi..

Gayrimenkul sektörü faiz indirimleriyle hareketlenecek!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluğun geçici olduğunu sektörün vergi avantajları, kampanyalar ve kredi faiz  indirimleriyle yeniden canlanacağını aktardı. 

Gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor!

Geçen yıl 1.3 milyon konut satışı ile tarihi rekor kıran gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor. Yılın ilk 10 ayında 1 milyon 153 bini aşkın ev sahibini buldu. Konut satışlarındaki artışta KDV ve vergi düzenlemeleri ile yapılan kampanyalar etkili oldu.

Gayrimenkul sektöründe reform zamanı!

Gayrimenkul sektöründe yaşanan sayısız sorunu ‘vergi’ ve ‘mevzuat’ olmak üzere iki büyük kümede toplamanın mümkün olduğunu belirten Cansel Turgut Yazıcı, bu iki alanda reform yapmak için Türkiye’nin en uygun zamanda olduğunu kaydediyor.

Gayrimenkul sektörü seçim sonrası canlanacak!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Koksal Ünal, emlak ve gayrimenkul sektörün de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin ardından çok daha güçlü bir canlanma yaşanacağını bildirdi.

Gayrimenkul sektörü seçimden sonra hareketlenecek!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin ardından gayrimenkul sektöründe çok daha güçlü bir hareket öngörüyor.

İstanbul'da gayrimenkul sektörü yükselmeye devam edecek mi?

Gayrimenkul sektörüyle ilgili son üç ayda yayınlanan raporlar İstanbul odaklı yükseliş ivmesinin artarak devam edeceğini gösteriyor. Peki üretim ve satış ve fiyatlardaki yükseliş eğilimi ne kadar sağlıklı?

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Gayrimenkul sektörü vergi indirimi Haberi

Gayrimenkul sektörü vergi indirimi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan 4 sektörde 6 başlıkta gerçekleşen vergi indirimleri pazarı canlandırdı. Kurlarda yaşanan gerilemenin de etkisiyle piyasalarda yeniden güvenin oluştuğunu aktaran sektör temsilcileri, mağazalarda canlılığın başladığını belirtti. Mağaza ve bayilerde müşteri trafiği yüzde 30-40 arttı. Beyaz eşya, mobilya ve konut sektörü temsilcileri vergideki düşüşle satışların yüzde 10 arttığını söylüyor.

BAKAN ALBAYRAK AÇIKLAMIŞTI

Sabah'ta yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kasım ayı başında mobilyada uygulanan KDV, beyaz eşyada ise ÖTV indirime gidileceğini açıklamıştı. Bu adımların ekonominin hızlı bir şekilde hareketlenmesi ve piyasanın canlanması için uygulanacağını ifade eden Bakan Berat Albayrak, "Uygulanan bu vergi indirimlerinin sağlayacağı maliyet düşüşlerinin nihai satış fiyatına yansımasını birebir takip edeceğim" demişti.

MAĞAZALAR DOLMAYA BAŞLADI

ZÜCCACIYECILER Derneği (ZÜCDER) Başkanı İsmail Erdoğan...