25 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü yükselişi yakaladı!

Gayrimenkul sektörü yükselişi yakaladı!

Avrupa Konutları projeleriyle sektörde marka haline gelen Artaş İnşaat'ın konut stokları tükendi. Şu ana kadar 20 bin konut üretimi yapan firma, 2020'nin geri kalan bölümünden de ümitli. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Projelerimize yenilerini ekledik” dedi.



Temelleri 1977 yılında atılan Artaş İnşaat'ın, gayrimenkul başta olmak üzere, perakende ve turizm sektörlerinde pek çok projesi bulunuyor. Firmanın, gayrimenkul alanında bir marka haline gelen “Avrupa Konutları”, sektörün en dikkat çeken konut projelerinin başında geliyor. 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları projelerinin, alıcılara kaliteli yaşam sunduğuna dikkat çekerken, şu ana kadar toplamda 20 bin konut ürettiklerini söylüyor. Yatırımlarını her yıl artırarak faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Çetinsaya, koronavirüs nedeniyle tüm sektör gibi işlerindeki hareketliliğin etkilendiğini ifade ediyor.

Gayrimenkul sektörü yükselişi yakaladı!

"ELİMİZDE ÇOK AZ KONUT KALDI”

Çetinsaya 2020'ye ilişkin hedeflerini ise şu sözlerle açıklıyor:

"En verimli ay şüphesiz ki, tüm sektör paydaşlarımızda olduğu gibi Haziran ayıydı. Bu ay içerisinde kredi faizlerinin düşmesi, satışları hızlı bir şekilde etkiledi. Satışına devam ettiğimiz projeler dahilinde yaklaşık bin konutluk bir stok mevcuttu. Konut kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte elimizdekileri neredeyse tüketmiş durumdayız. “Avrupa Konutları Yamanevler, Avrupa Konutları Atakent 4-B, Avrupa Konutları Başakşehir ve Vadistanbul Park’ projelerimizde yapılan satışlarla elimizdeki stok sayısı her geçen gün düşüyor."

"EN FAZLA SATIŞ HAZİRAN'DA OLDU"

Konut kredi faizlerinin yüzde 1 seviyesinin altına çekilmesinin talebi harekete geçirdiğini söyleyen Çetinsaya, gayrimenkul sektörü hakkinda şu değerlendirmeleri yapıyor:

“Bu yılın Haziran ayı, geçmiş yıllara kıyasla en çok satışın yapıldığı ay olarak tamamlandı. Bu hareketlilik, Temmuz ayına da yansıdı ve artarak devam ediyor. Önümüzdeki dönemde ülke ekonomisinin ve gayrimenkul sektörünün istikrarlı bir yükseliş trendi yakalayacağına inanıyorum. Artaş İnşaat olarak bizler de yatırımlarımıza ara vermeden Süleyman Çetinsaya devam ediyor ve Avrupa Konutları markalı projelerimize yenilerini ekliyoruz. Yamanevler ve Atakent 4 projelerimizin ikinci etaplarına başladık. Yılın son çeyreği içinde ise, Arıcılar'da Avrupa Konutları Vadi ve Halkalı'da Avrupa Konutları Atakent 4-C projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

"Önlemlerle hareketlilik tekrar başladı”

Türkiye'de koronavirüsünün görülmeye başlandığı Mart ayında, şirket olarak tüm önlemlerini en üst düzeyde alan Artaş İnşaat, faaliyetlerini titizlikle yürütmüş. "Normalleşme sürecini devletimizin yönlendirme ve tavsiyeleri dahilinde sürdürüyoruz" diyen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, geleceğe yönelik planlarını da bu doğrultuda şekillendirdiklerini vurguluyor. Koronavirüsün her sektör gibi gayrimenkul sektörüne de tesirleri olduğunu söyleyen Çetinsaya, bu durumun ekonomiyi de olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor. Öte yandan Çetinsaya, hükümetin aldığı önlem ve çalışmalarla birçok sektörde hareketliliğin başladığını belirtiyor.

Konut satışlarına düşük faiz dopingi!

İkinci el konut fiyatları hangi ilde ne kadar oldu?


Geri Dön