26 / 04 / 2024

konut fiyatları arttı mı 2020

konut fiyatları arttı mı 2020

Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş tarafından hazırlanan ‘Gayrimenkul Sektör Raporu’ sektörün Kovid-19 salgını sürecindeki performansını ortaya çıkarırken, sektörün geleceğine de ışık tuttu.

Türkiye'den 3 şehir konut fiyat artışında dünyayı solladı!

150 dünya şehrini kapsayan konut fiyat artışı araştırmasına göre İzmir, Ankara, İstanbul, Filipinlerin başkenti Manila'nın ardından zirveye yerleşti. 

Konut fiyatları son 3 yılda yüzde 50 arttı!

BETAM işbirliği ile hazırlanan ilk rapor Eylül 2017’den Aralık 2020 sonuna kadar olan dönemi analiz ediyor. Bundan sonra her ay düzenli şekilde paylaşılacak raporun ilk sayısı, konut piyasasının canlanmasında düşük faizli konut kredilerinin önemli rolüne dikkat çekti. 

O şehirdeki ev fiyatlarına Kovid-19 göçü dopingi!

Konutta son bir yılda en çok prim yapan iller güney iller oldu. Kovid-19 salgını nedeniyle güneye göç arttı. Bu sebeple güney illerde konut fiyatları rekor seviyede arttı...

3. çeyrek büyümesine gayrimenkul dopingi!

Türkiye’nin üçüncü çeyrek büyümesi yüzde 6.7 oldu. Bu büyüme bekleniyordu çünkü arsa, arazi ve konut satışlarında ve fiyatlarında rekor kırıldı.

Kovid-19 yatırım tercihlerini arsa ve müstakil evlere yöneltti!

GEMDER Başkanı Necmi Kandemir, konut alacak vatandaşların fiyatların düşmesini beklediğini söyledi ve "Pandemi sürecinin uzayacağını gören yatırımcıların daha çok arsa ve müstakil bahçeli evlere yöneldiğini söyleyebiliriz" dedi...

Konutta balon yok! Stokumuz var!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Konutta bir balon olduğunu düşünmüyorum. Zaten bizim ülke olarak yıllık konut ihtiyacımız kadar konut stokumuz var."

Konut fiyatlarında balon var mı? 

Konut balonu, kişisel gelir veya konut maliyetlerinden bağımsız olarak, hane halkının beklentileri nedeniyle spekülatif bir şekilde konut fiyatlarında meydana gelen ani yükselişler ve düşüşler olarak tanımlanabilir. Buna göre Türkiye'de yer yer konut balonları oluşmuştur.

İpotekli konut satışları Temmuz'da 10 kat arttı!

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle konut satışları, Temmuz 2020'de son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Temmuz'da ipotekli konut satışı on kat, ikinci el konut satışları yüzde 174 arttı...

Konut fiyatlarındaki artış yüzde 10'a çıktı!

Karantinada normale dönüş de başladı. Bunların etkisi ile konut satışları haziran ayında 190.012’ye çıkarak patlama yaptı. Son bir yılda konut satışları ilk kez 1.5 milyonu geçti.

Gayrimenkul sektörü yükselişi yakaladı!

Avrupa Konutları projeleriyle sektörde marka haline gelen Artaş İnşaat'ın konut stokları tükendi. Şu ana kadar 20 bin konut üretimi yapan firma, 2020'nin geri kalan bölümünden de ümitli. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Projelerimize yenilerini ekledik” dedi.

2. el konut taleplerinde vatandaşa yeni destekler sağlanmalı!

Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken konut kredilerindeki faiz oranlarının düşmesiyle konut fiyatlarının artamaya başladığını söyledi.

Bahçeli ve müstakil konutlar satışta ilk sırada!

Görkem Öğüt, "Mart ayı ortalarından itibaren başta bahçeli ve müstakil ikincil konutlar olmak üzere konut talebinde artış görüldü. Artan talep ile birlikte talep edilen konut satış fiyatında da artış görüldü" dedi...

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 313 bin 986 TL oldu!

Pandemi sürecinin ardından gayrimenkul satışları en hareketli günlerini yaşıyor. Açıklanan TÜİK rakamlarına göre, Türkiye genelinde konut satışları geçen senenin Haziran ayına göre yüzde 209,7 artış gösterdi ve Türkiye genelinde ortalama konut satış fiyatı 313 bin 986 TL oldu.

Konut fiyatları fırlayacak!

Tarihin en büyük faiz indirimi ile en düşük kredi faizleri, ipotekli ve toplam konut satışlarında rekor yaşanmasına sebep oldu. Bu rekorların ardından fiyat artışı yaşanması da bekleniyor.

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde konut fiyatları arttı. Bu noktada Konya'da artan konut fiyatları, sene sonuna doğru yılında gerilemeye başladı. Bu durum, konut yatırımının geri dönüş süresini de uzattı.

Konut fiyatları arttı: Kooperatiflere ilgi katlandı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve kooperatifleri kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Konut fiyatları yükselince kooperatifte rota turizm bölgelerine kaydı' başlıklı yazısı...

İngiltere'de konut fiyatları arttı!

İngiltere'de konut fiyatları son 3 ay içerisinde son 15 senenin en hızlı artışını yaşadı.

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları arttı?

İstanbul Beykoz'da imar planlarının çözüme kavuşmasının ardında ilçe içerisinde konut fiyatları artış yaşadı.

Hangi illerde konut fiyatları arttı?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre son bir yıl içerisinde konut fiyatları yüzde 34,7 artış kaydetti. Buna göre; ortalama konut fiyatı 385 bin 320 TL olarak gerçekleşti.

O ilde arsa ve konut fiyatları arttı!

Pandemi nedeniyle yazlık kentlere akın başladı. Şehirden uzak yaşamak isteyen vatandaşlar tatil bölgelerinden kente dönüş yapmadı. Bu durum da arsa ve konut fiyatlarında değişime neden oldu. 

Konut fiyatları en çok Türkiye’de arttı!

Küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank’in 3. çeyrek verilerine göre, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke, yüzde 27.3’lük oranla Türkiye oldu

Konut fiyatları yüzde 29.2 arttı!

Merkez Bankası'nın açıkladığı verilerine göre, Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 29.2 oranında arttı. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerine ilgi artarken, gözde şehir Antalya oldu.

Bursa’da konut fiyatları son 1 senede yüzde 23,95 arttı!

Son dönemlerde konut satışlarında ciddi bir artış gösteren Bursa’da, satılık konut fiyatları yüzde 23,95 oranında arttı. En çok tercih edilen bölgeler  İznik, Gemlik, Nilüfer, Orhangazi ve Kestel oldu.

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 2.6 arttı!

Sahibindencom'dan yayınlanan emlak endeksi verilerine Türkiye'de Ekim ayında konut fiyatları önceki aya oranla yüzde 2,6 arttı.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 30 arttı!

Toplam konut satışlarının yüzde 17’sinin gerçekleştiği İstanbul’da, ilk sekiz ayda 176 bin konut satışı gerçekleşti. Temmuz 2020'de sıfır konut fiyatları yüzde 30, ikinci el konut fiyatları ise yüzde 21 arttı.

Konut fiyatları yüzde 22 arttı!

Ağustos'ta Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 2 arttı ve son 1 yıllık değer artışı yüzde 22 seviyesinde gerçekleşti.

İngiltere'de konut fiyatları Ağustos'ta yüzde 2 arttı!

Konut finansman kuruluşu Nationwide'nin verilerine göre; İngiltere’de ağustos ayında konut fiyatları aylık bazda yüzde 2 arttı.

konut fiyatları arttı mı 2020 Haberi

konut fiyatları arttı mı 2020

Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş tarafından hazırlanan ‘Gayrimenkul Sektör Raporu’ sektörün Kovid-19 salgını dönemindeki performansının yanı sıra geleceğe dönük beklentilerle ilgili de önemli verileri gözler önüne serdi. Dünya'da yer alan habere göre; birçok başka sektör gibi gayrimenkul sektörünün de koronavirüs salgını koşullarından etkilendiği ifade edilen raporda, 2020'de yaşanan belirsizlikler sebebiyle yatırımcıların risk tercihlerine göre varlıklarını dağıtmasına imkan sunan gayrimenkul yatırım fonlarına yöneldiğine dikkat çekildi. Raporda ayrıca, sektörün farklı segmentlerinde değişen iş modellerine ve yatırımcının şartlara uygun şekilde dönüşen tercihlerine ve beklentileri de açıklandı.

Gayrimenkulün yeni normalinde yatırım fonları var

Hazırlanan rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emre Çamlıbel, “Gayrimenkul sektörünün bileşenlerinden konut, ofis, alışveriş merkezleri, lojistik ve konaklama tesisleriyle birlikte gayrimenkul yatırım fonlarını bu raporumuzda mercek altına...