19 / 04 / 2024

Kovid-19 yatırım tercihlerini arsa ve müstakil evlere yöneltti!

Kovid-19 yatırım tercihlerini arsa ve müstakil evlere yöneltti!

GEMDER Başkanı Necmi Kandemir, konut alacak vatandaşların fiyatların düşmesini beklediğini söyledi ve "Pandemi sürecinin uzayacağını gören yatırımcıların daha çok arsa ve müstakil bahçeli evlere yöneldiğini söyleyebiliriz" dedi...



Gölcük Emlakçılar Derneği (GEMDER) Başkanı Necmi Kandemir, emlak piyasasının son durumu ile taşınmaz ticareti yetki belgesi konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gölcük Haber'de yer alan habere göre; Kandemir “Emlak piyasasında şu an için durgunluk var” dedi.

“Kiralık ve satılık ev konusunda geçtiğimiz aylardaki aktif yapıyı göremiyoruz”

Kandemir, ilk olarak satılık ve kiralık ev piyasasına ilşkin, “Bir süre önce Faizlerin düşmesi kampanyaların düşük olması ile hareketlenen piyasalar fazla sürmedi ve birden faizlerin yükselmesi  ev satın alma işlemlerini bu dönemde durgunlaştı. Tabii ki o dönemde düşük faizle ev alanlar karlı çıktı. Kiralık ve satılık ev konusunda geçtiğimiz aylardaki aktif yapıyı göremiyoruz. Şu an için durgunluk var. Alıcılar artık suni bir şekilde şişen ev fiyatlarının düşmesini beklemeye geçti. Dövizi olan alıcılar cazip olan gayrimenkule yatırım yapıyor” diye konuştu.

“Şişirilen fiyatların artık düşüşe geçmesi gerekiyor”

Açıklamalarını sürdüren Kandemir, “Özellikle pandemi sürecinin yoğun olduğu dönemde konut kredilerinin faizleri, evlerin yaşına göre düşüş göstermişti. O dönemde birçok kişi, kesesine uygun bir şekilde ev almaya çalıştı. Bu durum, bizim işlerimizin açılmasına da vesile oldu. Kiralık ev piyasası, tayin döneminde hareketlendi ve ilçemizde  kiralar yükseldi. Faizler düşüş gösterince ev fiyatları da yükselmeye başlamıştı. Şimdi ise ev alan kişi sayısı oldukça az. Şişirilen fiyatların artık düşüşe geçmesi gerekiyor. Böyle bir durum olursa bizim işlerimiz tekrar açılır. Her zaman dediğimiz gibi gayrimenkul alımı, her zaman getirisi bol olan bir yatırımdır. Ayrıca Pandemi sürecinin uzayacağını gören yatırımcıların daha çok arsa ve müstakil bahçeli evlere yöneldiğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu. 

“Taşınmaz ticareti yetki belgesi olmayan kişiler, emlakçılık yapamayacak”

Kandemir, son olarak  taşınmaz ticareti yetki belgesi konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve şunları kaydetti:  

“Bilindiği üzere artık belli kriterleri yerine getiremeyen kişiler, emlakçılık yapamayacak. Taşınmaz ticareti yetki belgesi alma zorunluluğu, yılbaşında 1 Eylül tarihine kadar uzatılmıştı. Artık 1 Eylül itibariyle bu belgeye sahip olmayan kişiler, emlakçılık yapamıyor. Bu belgeyi almak için gerekli başvuruların yapılmasının önemli olduğunu, geçtiğimiz dönemde aktarmıştık. Bu tarih itibariyle şartları yerine getirebilen kişiler emlakçı olacak, yerine getiremeyenler bu hizmeti veremeyecek.”

Koronavirüs salgınıyla yazlık evler kışlık oldu!

Yazlık ve imarlı arsa fiyatları uçtu!

Müstakil evlere ve arazilere talep arttı!


Geri Dön