19 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe satış koçluğu!

Gayrimenkul sektöründe satış koçluğu!

GDR Danışmanlık Genel Müdürü Cüneyt Güder, "Ne kadar profesyonel satıcı olursa olsun, onun daima bir satış koçuna ihtiyacı olduğunu unutmayın" diyor...



GDR Danışmanlık Genel Müdürü Cüneyt Güder, gayrimenkul sektöründe satış koçluğunun nasıl yapılması gerektiğini anlattı;

Ülke olarak sıkıntılı süreçten geçiyoruz. Özellikle emlak sektörünün fazlasıyla etkilendiği de doğrudur. Böyle dönemlerde işin üretiminde olan da,  satış yapanda fazlasıyla olumsuz etkileniyor.

Sıkıntılı sürecin en kısa zamanda ülkemizi terk etmesini beklemekle beraber, şüphesiz küreklere de her zamankinden hızlı asılmamız gerekiyor.

Bugünkü konumu biraz rahat bir ortama taşıyarak, örnek benzetmelerle anlatmak istiyorum size.

İçinizden bu adam da kim, ikide bir tuhaf konularla ahkam kesip duruyor diye düşünenleriniz de  vardır belki… Bilemiyorum.

Ben, İşini 24 yıldır severek yapan, işine aşık, profesyonel bir satış pazarlama uzmanıyım.  Niyetim burada ahkam kesmek değil, farkındalık yaratmak!

Gayrimenkul satış pazarlama sektöründe, çok bilinmemekle beraber, konuşulmaya cesaret edilemeyen konuları da, ısrarla önünüze getirmeye çalışıyorum;

Konular çok önemli,

Ne konuşuyorum?

Hayal satarak, sektöre kazandırılan ve tutunamayarak sektörden kopan, binlerce satıcı adayından bahsediyorum…..  Yıllardır devam eden ve kimsenin ele almak istemediği, bu önemli sorunu konuşuyorum. Satıcı adaylarının doğru bir eğitimle, altını çiziyorum… “satış pazarlamanın alfabesini içeren” işin iç dinamiğini öğrenecekleri bir eğitimle ve en az bu eğitimler kadar önemli olan, çalıştıkları ofisler de, kendilerine koçluk edecek profesyonel satış koçlarıyla beraber, bu sorunların ortadan kalkabileceğinden bahsediyorum…

Başka;

Akredite olamamış, emlak pazarlama ofislerinden bahsediyorum… ve, bu oranın, % 90 seviyelerinde olduğunu anlatıyorum.

Koçluk ruhu eksikliği, rapor eksikliği, data eksikliği, rapor okuma eksikliğinden bahsediyorum.  Yani yönlerini kaybetmiş gayrimenkul pazarlama ofislerinden bahsediyorum.

Yüzlercesinin el değiştirdiği, devretmek zorunda kaldığı, ayakta kalmaya çalışanlarınınsa,  pek çoğunun ofislerini kendilerinin taşımaya çalıştığını söylüyorum. Maalesef ofislerin  birçoğu bu durumda.

Görünmeyen emlakçılık zırhından bahsediyorum….

Kim bana bu yanlıştır diyebilir? Bu zırh olmasa, bu kadar başarısızlıklarla, yönetilir miydi bu sektör.

Daha düne kadar hatırlayın emlakçı profilini! işte hala o profilin, görünmeyen zırhı var sektörde!

Onun için farkına varamıyoruz sorunların…

Konuyu, farklı bir bakış açısıyla anlatmak istiyorum size…

1 futbol takımınız olduğunu düşünün;

Siz kulüp başkanısınız,  altınızda futbolculardan sorumlu bir teknik adam ve oyuncularınız var.

ŞİMDİ, Teknik adamınızın olmadığını düşünün! Ne olurdu bu durumda?
 Oyuncularımın teknik adama ihtiyacı yok, onlar zaten eğitimli, çok da iyi top oynarlar mı derdiniz? demezdiniz,  değil mi?

Teknik adam, oyunu okuyacak, rakibi analiz edecek, futbolcuları motive edecek, oyunu kuracak, strateji uygulayacak, velhasıl,  Teknik adam olmazsa OLMAZ.

Satış pazarlamanın, iç dinamiği de  böyle çalışıyor işte... Ne kadar profesyonel satıcı olursa olsun, onun daima bir satış koçuna ihtiyacı olduğunu unutmayın. Çok az insan vardır hayatta, birden fazla kulvar da başarılı olabilme yeteneği olan. Bu oran, sektörümüz de,SADECE  %10 la sınırlı. UNUTMAYIN!

Hala neyi bekliyorsunuz?

Kolları sıvayın, eğer satış koçunuz yoksa, bu işi üstlenin, Yapamıyorsanız veya yapmak istemiyorsanız profesyonel bir satış koçu edinin. Satış sektöründen gelmiş biri olmasına da, özellikle dikkat edin.  Ağzı laf yapması değil, koçluk ruhu taşıması,  oyunu okuması, satıcıyı motive etmesi,  risk yönetimi yapabilmesidir önemli olan.   

HADİ GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ UYAN ARTIK……

UYAN VE ÇIKAR ŞU GÖRÜNMEYEN EMLAKÇILIK ZIRHINI ÜSTÜNDEN


GDR DANIŞMANLIK
C. Cüneyt GÜDER


Geri Dön