20 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörünün önü açık!

Gayrimenkul sektörünün önü açık!

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, “Bugün 2023, 2071 Türkiye’sini konuşuyorsak, dünyanın yaşanabilir şehirleri ile ilgili endekslerde üst sıralarda yer almak istiyorsak, önümüzdeki 15-20 yıl durmaksızın çalışmalıyız” diye açıklama yaptı. 



Gayrimenkul sektörünün, talep açısından zaman zaman dalgalanmaların yaşandığı bir yıl geçirdiğini dile getiren GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, son yıllarda edindiği bilgi birikimi sayesinde, oldukça esnek bir yönetim tarzı sergilediğini de ifade etti. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Yetgin, "Kurumsallaşan sektörümüzün, daha profesyonel yönetim ile Türkiye dinamiklerini ve gayrimenkul sektörünü iyi analiz etmelerinin rolünün büyük olduğunu düşünüyorum" dedi. Sektörün yılların verdiği deneyimle gelişen şartlara uyum sağladığını kaydeden Yetgin, "Hem üretim hem de finansal anlamda eksikliklerinin giderilmesiyle, çok daha başarılı ve katma değerli çalışmalar yapılacağı ortada. Sermaye Piyasasında sektör için yeni bir finansal kaynak olarak Gayrimenkul Sertifikası, Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Altyapı GYO'larının daha etkin bir şekilde değerlendirilmesi, gayrimenkul sektörünün önünü açıyor" şeklinde konuştu. Feyzullah Yetgin, gayrimenkulün en güvenli yatırım araçlarından biri olarak görülmeye devam edildiğini belirterek, "Türk halkının gayrimenkul sahibi olmak gibi bir alışkanlığı var. Bu eğilimi, tasarruf, sosyal güvenlik sistemi bağlamında da değerlendirdiğimizde, konut sahibi olmanın bir yandan da mecburiyet olarak görüldüğünü söyleyebiliriz" dedi. Yetgin, "2017'de 1 milyon 409 bin 314 adet konut satışı ile son 10 yılın rekoru kırıldı. 2018 yılının sonunda, konut satışında 2017 yılı rakamlarına yaklaşılacağına, önümüzdeki yıl ise yeni bir rekor kırılacağına inanıyoruz" diye açıklamalar yaptı. 
 

Konut sektörü dinamizmini kaybetmez!


Geri Dön