24 / 04 / 2024

Havaray gayrimenkul sektörünü heyecanlandırdı!

Havaray gayrimenkul sektörünü heyecanlandırdı!

Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'a ilişkin Havaray projeleri gayrimenkul sektörünü heyecanlandırdı. KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, toplu ulaşım projelerinin ilçelerin değerine değer kattığını söyledi.



Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'a ilişkin Havaray projeleri gayrimenkul sektörünü heyecanlandırdı. KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, toplu ulaşım projelerinin ilçelerin değerine değer kattığını söyledi. Metiner, Sefaköy Kuyumcukent Havalimalını güzergâhındaki Havaray hattının, fiyatları katlayacağını ifade etti.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirmeyi planlandığı 'Havaray' güzergâhları kısa süre önce belirlendi. Toplamda 8 Havaray projesi bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili etüt çalışmalarını sürdürüyor. Havaray akslarında yer alması planlanan ilçelerde ise bir hareketlilik söz konusu. Gayrimenkul sektörü temsilcileri, 7,2 kilometre uzunluğundaki Sefaköy - Kuyumcukent - Havalimanı Havaray hattının, İstanbul'un yeni ticaret merkezi olarak anılan Basın Ekspres yoluna artı değer katacağı görüşünde. 


TOPLU ULAŞIM TERCİH SEBEBİ 


İstanbul Büyükşehir Belediyesinin şehrin yeni finans, ticaret ve turizm bölgesi olarak ilan ettiği Basın Ekspres Yolu üzerinde bugüne kadar Kuyumcukent, Wedding World AVM ve İstanbul Vizyon Park projelerini hayata geçiren KUYAŞ, 7,2 kilometre uzunluğundaki Sefaköy - Kuyumcukent - Havalimanı Havaray hattının bölgeye değer katacağını düşünüyor. KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner'e göre Havaray, bölgedeki metrekare fiyatlarını katlayacak. Toplu ulaşım projelerinin gayrimenkul alımında tercih sebebi olduğunu ifade eden Metiner, " İnsanlar konut ya da ofis satın alırken toplu ulaşım güzergâhlarını tercih ediyor. Basın Ekspres yolu Atatürk Havalimanı'na olan yakınlığı ve merkezi lokasyonu ile zaten yeni ticaret merkezi olarak anılmış. Metrobüs ve metro hatlanna oldukça yakınız. Ancak Havaray ile ana metro hatlarına ulaşım daha da kolay hale gelecek" dedi. 


EN GÜZDE OFİS BÖLGESİ ARTIK BASIN EKSPRES


 İstanbul'un Levent, Maslak gibi popüler ofis bölgelerine son zamanlarda Basın Ekspres Yolunun da eklendiğini aktaran Metiner, "Atatürk Havalimam'na, organize sanayi bölgesine, CNR EXPO'ya yakınlığıyla Basın Ekspres Yolu bu açıdan kritik öneme sahip. Havaray, bölgedeki metrekare fiyatlarını katlayacak" dedi. 20l5'in ilk yarısında Borsa Kule projesini hayata geçirecek olan KUYAŞ iş dünyasına prestijli kompleksler üretmeyi sürdürecek. 


 Havaray güzergahları şu şekilde olacak: 

-Beyoğlu-Şişli (5,8 kilometre) 

-Zincirlikuyu-BeşiktaşSarıyer (4,5 kilometre) 

-Levent -GültepeÇeliktepe-Levent (5,5 kilometre) 

-Ataşehir-Ümraniye (10,5 kilometre) 

-Sefaköy-Kuyumcukent -Havaalanı (7,2 kilometre) 

-Maltepe-Başıbüyük (3,6 kilometre) « Kartal Sahil-D 100-Tuzla (5 kilometre) 

-Sabiha Gökçen Havalimanı-Formula (7,7 kilometre) 


Yeni Şafak


Geri Dön