27 / 04 / 2024

Gayrimenkul sertifikası sektöre kazandırdı!

Gayrimenkul sertifikası sektöre kazandırdı!

‘Sertifika ile ev almak çok kolay’ sloganıyla dar gelirlinin konut projelerinden yarlananmasını sağlayan sertifikalar inşaatçıya kazandırdı. Piyasaya sürülen 3.37 milyon sertifika sektöre nefes aldırdı.



Sertifika ile ev almak çok kolay’ sloganıyla küçük yatırımcının, gayrimenkul projelerine ortak olmasını sağlayan gayrimenkul sertifikası inşaatçılara yaradı. Uygulama, inşaat sektörü finansman sıkıntısını çözdü.

Sektöre para akışı

Cumhuriyet Gazetesi'nden Pelin Ülker'in haberine göre, gayrimenkul sertifikası sektöre para akışı sağladı. Proje ile ev almaya gücü yetmeyen dar gelirliye konut projelerinden faydalanma imkanı sunuluyor.

Açıklanan verilere göre, toplam 3.37 milyon adet sertifika 7 Nisan’da 42.50 liradan işleme başlarken, 10 Nisan’da ise 42.60 seviyesine ulaştı. Daha sonra düşüşe geçen sertifika bu hafta itibarıyla 33.88 seviyelerine geriledi. 

İnşaat firmalarına finansman

Barınma hakkını finansallaştıran sertifika uygulaması, inşaat firmalarının finansmanı için kullanılacak. Konu ile ilgili Borsa İstanbu’un web sitesinde yer alan açıklama şu şekilde: “Gayrimenkul sertifikaları, ihraççılarına sermaye piyasası aracılığıyla finansman seçeneği sunmaktadır. Böylece konut ve işyeri projelerinin inşaatları daha kolay ve hızlı tamamlanabilmektedir.”

Borçlanmadan ev sahibi olun

Gayrimenkul sertifikasının tanıtım sayfasında “Borçlanmadan strese girmeden nasıl ev sahibi olunur” deniliyor. Sitede verilen örneğe göre,  kredi çekmek yerine sertifika alan genç bir mimarın 500 bin liralık ev için 100 bin liralık gayrimenkul sertifikası aldığı, proje teslimine kadar yani üç yıl içinde söz konusu konutun diğer sertifikalarını da toplayarak beğendiği evin sahibi olacağı anlatılıyor.
 


Geri Dön