20 / 04 / 2024

gayrimenkul sertifikası fiyatı

gayrimenkul sertifikası fiyatı

‘Sertifika ile ev almak çok kolay’ sloganıyla dar gelirlinin konut projelerinden yarlananmasını sağlayan sertifikalar inşaatçıya kazandırdı. Piyasaya sürülen 3.37 milyon sertifika sektöre nefes aldırdı.

Gayrimenkul sertifikasında iskonto karışıklığı çözüldü!

İlk gayrimenkul sertifikası çıkarılan proje Park Mavera 3’te sertifika fiyatı önceki gün yüzde 7.5 düşerek 42.5 liradan 39.3 liraya indi.

İtfa bedeli nedir?

İtfa, bir borcun ödenerek kapatılmasına deniyor. Peki itfa bedeli gayrimenkul sertifikasında ne ifade ediyor? İtfa bedeli nedir? Sorularınızın yanıtı haberimizde...

Belediye, o ildeki bir bina ile arsasını 8 taksitle satıyor! KDV'den ve emlak vergisinden muaf gayrimenkul!

Giresun Bulancak Milli Emlak, Giresun ili, Bulancak ilçesi, Bayındır Mahallesinde yer alan bir adet bina ile arsasını 8 taksitle satıyor. Peki Giresun Bulancak'taki gayrimenkulün fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman?

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

O ilde 3 bin metrekarelik arsa ile bir adet bina 6 taksitle satılıyor! Gayrimenkul almak isteyenler bu tarihe bakın! 

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van ili, Tuşba ilçesi, İstasyon Mahallesi'nde yer alan 3 bin metrekarelik arsa ile 2 bin 600 metrekarelik tek katlı yapıyı 6 taskit fırsatıyla satıyor. Peki Van'da yer alan söz konusu gayrimenkulün fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

İstanbul'un o ilçesinde 312 metrekarelik gayrimenkul satılıyor! Gayrimenkul alacaklara son dakika fırsatı! 

İstanbul Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Merkez (Kazım Karabekir) Mahallesinde yer alan gayrimenkulü satıyor. Peki Bağcılar'da yer alan gayrimenkulün fiyatı, büyüklüğü ne kadar? 

Beykoz'da 9 bin metrekarelik gayrimenkul satılıyor! 108 bin liraya megakentte büyük fırsat! 

Beykoz Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Beykoz ilçesi, Baklacı Mahallesinde yer alan gayrimenkulü satıyor. Peki Beykoz Baklacı'da yer alan gayrimenkulün fiyatı ve büyüklüğü ne kadar?

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumladı! Yasal düzenleme şart oldu!

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumlayarak, yasal düzenlemenin şart olduğunu söylüyor. İşte detaylar…

Hangi özellikler gayrimenkullerin fiyatını etkilemez?

Her gayrimenkul gözü kapalı alınmaz. Gayrimenkulün değerini belirleyen belirli unsurlar vardır. Peki neler bir gayrimenkulün fiyatına etki etmez?

Kira çarpanı hesaplama 2021!

Gayrimenkulün fiyatını, belli bir süre kullanım hakkı olan kiraya bölünmesi ile belirlenen kira çarpanı nedir? Kira çarpanı ne olmalı? Kira çarpanı nasıl hesaplanır? 2021 kira çarpanı ne kadar? İşte merak edilen her şey...

Kira çarpanı nedir, ne olmalı?

Gayrimenkulün fiyatını, belli bir süre kullanım hakkı olan kiraya bölünmesi ile belirlenen kira çarpanı nedir? Kira çarpanı ne olmalı? Kira çarpanı nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

TOKİ, Park Mavera 3'te satılan 61 konutun fon dağıtımını gerçekleştirdi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında gayrimenkul sertifikası sahiplerine 61 adet konutun satışından elde edilen 55.998.928,63 TL'nin dağıtım işlemi gerçekleştirildi...

Vatandaş artık mega projelere ortak olabilecek!

16 senelik Bankacılık Yasası değişiyor. Kısa bir süre önce çıkarılan gayrimenkul sertifikasının kapsamı da genişliyor. Vatandaş artık büyük ölçekli projelere ortak olarak elde edilecek kardan pay alacak.

gayrimenkul sertifikası fiyatı Haberi

gayrimenkul sertifikası fiyatı

Sertifika ile ev almak çok kolay’ sloganıyla küçük yatırımcının, gayrimenkul projelerine ortak olmasını sağlayan gayrimenkul sertifikası inşaatçılara yaradı. Uygulama, inşaat sektörü finansman sıkıntısını çözdü.

Sektöre para akışı

Cumhuriyet Gazetesi'nden Pelin Ülker'in haberine göre, gayrimenkul sertifikası sektöre para akışı sağladı. Proje ile ev almaya gücü yetmeyen dar gelirliye konut projelerinden faydalanma imkanı sunuluyor.

Açıklanan verilere göre, toplam 3.37 milyon adet sertifika 7 Nisan’da 42.50 liradan işleme başlarken, 10 Nisan’da ise 42.60 seviyesine ulaştı. Daha sonra düşüşe geçen sertifika bu hafta itibarıyla 33.88 seviyelerine geriledi. 

İnşaat firmalarına finansman

Barınma hakkını finansallaştıran sertifika uygulaması, inşaat firmalarının finansmanı için kullanılacak. Konu ile ilgili Borsa İstanbu’un web sitesinde yer alan açıklama şu şekilde: “Gayrimenkul sertifikaları, ihraççılarına sermaye piyasası aracılığıyla finansman seçeneği sunmaktadır. Böylece konut ve işyeri projelerinin inşaatları daha...