29 / 03 / 2024

Gayrimenkul sertifikası yatırım yapacakları cesaretlendirecek!

Gayrimenkul sertifikası yatırım yapacakları cesaretlendirecek!

Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, TOKİ imzasıyla hayata geçen gayrimenkul sertifikası hakkında bilgi verdi. Gülçiçek, serfikanın detaylarını paylaştı.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde hayata geçen gayrimenkul sertifikası hakkında bilgi veren Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, sertifikanın konut sahibi olmak isteyenlere yeni fırsatlar sunan önemli bir yatırım aracı olacağını söyledi. Gülçiçek, "Sertifika, küçük birikimlerle yatırım yapmak ve konut edinmek isteyenleri cesaretlendirecek" dedi. 


KÜÇÜK YATIRIMCIYA MÜJDE 

Sertifikanın nakde de dönüşebileceğini kaydeden Gülçiçek, "Gayrimenkul sektöründe yeni bir finansal yatırımı aracı olacak sertifika ile gayrimenkul alacak; birikimi olmayan küçük yatırımcı, gayrimenkul projelerinden pay satın alarak projelere topraktan ortak olabilecek. Sertifika vadesinin sonunda konut yerine sertifikasını nakde dönüştürmek isteyenlere, ihraççı tarafından vade tarihinden önceki üç aylık borsa fiyatlarının ortalaması üzerinden geri alma sistemi de getirildi. Borsa fiyatının bulunmaması ya da fiyatın sıhhatli olmadığı yönünde SPK veya Borsa'nın tespitinin bulunması halinde geri ödeme fiyatının gayrimenkulün piyasa fiyatından yapılması düzenlendi. Bu suretle yatırımcıların menfaatlerine destek verildi" diye konuştu.



Haber Gazetesi


Geri Dön