29 / 03 / 2024

Gayrimenkul yatırım fonları yüzde 42 büyüdü!

Gayrimenkul yatırım fonları yüzde 42 büyüdü!

İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan yaptığı açıklamada; “Gayrimenkul yatırım fonları sektörünün yönettiği toplam fon büyüklüğü 245 milyar TL oldu ve bu yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 42’lik bir büyüme gerçekleşti dedi.



İş Portföy’ün gayrimenkul yatırım fonları çatısı altına giren, “İş Portföy Quasar GYF”nin tanıtımı bugün Quasar İstanbul’da yapıldı.İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan ev sahipliğinde yapılan basın toplantısına İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Emrah Yücel, Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, JLL Sermaye Piyasaları ve Konut Yatırımları Direktörü Gün Gökkaya katıldı. Toplantıda “İş Portföy Quasar GYF” ile ilgili  plan ve hedefler açıklandı. 

Toplantıda açıklamalar yapan Eraslan, gayrimenkul yatırım fonlarına yenilerini eklediklerini söyledi. Eraslan, Quasar İstanbul’da yer alan rezidans ve ofislerin İstanbul’un kalbinde, benzersiz boğaz manzarası ve kusursuz mimarisiyle en az İstanbul kadar görkemli ve ışıltılı bir yaşam sunduğuna işaret ederek, “Emre Arolat imzalı mimarisi, benzersiz konumu ve sosyal yaşam olanaklarıyla Quasar İstanbul projesinde yer alan rezidans ve ofislerimiz, İş Portföy Quasar GYF markası altında avantajlı ve kazançlı bir yatırım aracı olarak yükseliyor.” şeklinde konuştu.

Gayrimenkul yatırım fonları yüzde 42 büyüdü!

- "Gayrimenkul yatırım fonları sektörüne liderlik etmeyi sürdürüyoruz"

Tevfik Eraslan, gayrimenkul yatırım fonları sektörüne liderlik etmeye devam ettiklerini dile getirerek,“Bu süreçte Quasar İstanbul’da yer alan rezidans ve ofisler için yatırım fırsatı oluştuğunda gayrimenkul yatırım fonlarımızın portföyüne katmaya karar verdik. Uluslararası iş ortaklarımızın deneyimi ve İş Portföy’ün profesyonel yönetimi ile belirlenen yüksek getiri potansiyeli taşıyan gayrimenkul seçenekleri sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Eraslan, eylül ayı verilerine göre, gayrimenkul yatırım fonları sektörünün yönettiği toplam fon büyüklüğünün 245 milyar Türk Lirası olduğunu, yıl başından bu yana yaklaşık olarak yüzde 42 büyüdüğünü söyledi.

Eraslan şunları kaydetti: “Ülkemizin içerisinde bulunduğu konjonktürü düşündüğümüzde bu büyüme oranı son derece anlamlı ve başarıyı ifade ediyor. Bu rakamın 116 milyar TL’lik kısmı Bireysel Emeklilik Fon büyüklüğünden, 97 milyar TL’lik kısmı ise yatırım fonlarından, geriye kalan kısım ise portföydeki şirketler tarafından sürdürülen özel portföy yönetimi faaliyeti kaynaklı. Bu 97 milyar TL’lik kısımda yatırım fonları içerisinde çok daha yeni iş alanı olan gayrimenkul yatırım fonları ve girişim sermayesi yatırım fonları da var. Bu iki yeni iş alanı ülkemiz için çok önemli rolleri olacak. İş Portföy olarak sadece bütün yenilikleri herkesten önce daha hızlı bir şekilde kazandırmayı hedefliyoruz.”

Eraslan, Gayrimenkul yatırımı yaparken mevzuat ve İş Portföy olarak aradıkları şartları şu şekilde sıraladı:

-Kat mülkiyeti olan gayrimenkullere yatırım yapabiliyoruz.
-Geliştirme aşamasındaki gayrimenkullere içinde kamu kurumu olmaz ise yatırım yapmıyoruz.
-Likiditesi yüksek gayrimenkullere yatırım yapıyoruz. Büyük şehirlerin merkezi semtlerini tercih ediyoruz.
-Amacına göre kira getiri beklentimizi veya satış gelir beklentimizi sağlayan gayrimenkullere yatırım yapıyoruz.

 

Gayrimenkul yatırım fonları yüzde 42 büyüdü!

- "Gayrimenkuldeki kriz ve faizlerin düşmesi ilgiyi artırıyor"

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan da Quasar İstanbul projesi için Türk müşteri talebi olduğunu dile getirdi.

Arslan, bu lansman toplantısıyla Türk müşterilerin taleplerinin daha da artacağını söyleyerek, “İş Portföy, Quasar isimleri önemli. Gayrimenkul sektöründeki kriz ve faizlerin düşme hali insanların bu tür projelere daha fazla ilgi göstermesini sağlıyor. Bunu piyasada genel olarak görüyoruz. Bu projede hem Türk vatandaşlarımızın hem de yabancıların ilgisi oldukça iyi düzeyde.” dedi.

Jones Lang LaSalle (JLL) Sermaye Piyasaları ve Konut Yatırımları Direktörü Gün Gökkaya ise Türkiye’nin gayrimenkul yatırımları için çok cazip bir ülke olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

“Quasar GYF projesinde gayrimenkul yatırım fonu ile ilgili kazandırılmış bir derinlik var. Gayrimenkul piyasaları, İş Portföy öncülüğünde bir yenilik kazanmış oluyor. Şu ana kadar yaptığımız temaslarda, geçen hafta Hong Kong’da katıldığımız zirve de Avrupalı yatırımcılardan ve Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki yatırımcılardan ilgi görüyoruz. Bunun dışında da Azerbaycan’da bu projeye ilgi olduğu konusunda görüşmelerimiz sürüyor. İlginin aratacak devam edeceğini düşünüyorum.”

İş Portföy, Quasar İstanbul'daki 196 gayrimenkulü satacak!


Geri Dön