19 / 03 / 2024

Gayrimenkul yatırımları Miami'ye yöneldi!

Gayrimenkul yatırımları Miami'ye yöneldi!

Coldwell Banker Baras Gayrimenkul Profesyonel Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, yükselen yatırım fırsatlarını, Türklerin gözdesi Miami’de Türk vatandaşlarının gayrimenkul yatırımlarının son durumunu ve talep artışını değerlendirdi.




Gayrimenkul yatırımının “daha güzel bir yaşam” anlayışına dönüştüğü günümüzde, yatırım kararları da Türkiye sınırları aşmaya başladı. Coldwell Banker Baras Gayrimenkul Profesyonel Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, yükselen yatırım fırsatlarını, Türklerin gözdesi Miami’de Türk vatandaşlarının gayrimenkul yatırımlarının son durumunu ve talep artışını değerlendirdi.

 

Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, Türklerin yurtdışında da konut alımına yönelik artan bir eğilim içinde olduklarını belirtti. İngiltere, Yunanistan, İspanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinden sonra Türklerin en çok ilgi gösterdiği diğer ülkenin ABD olduğunu belirten Arda, özellikle Miami’nin gayrimenkulde istikrarlı yatırımlar arayan varlıklı Türkler için bir cazibe merkezi haline geldiğini belirtti.

 

Miami’deki konut alımına yönelik değerlendirmelerde bulunan Arda, “Son yıllarda Miami’ye olan ilgi önemli ölçüde arttı. Miami’deki lüks sitelerde yaşamak için ikinci yada üçüncü gayrimenkulünü satın alan Türk vatandaşları, aynı zamanda dolar bazında getirisi olan bu mülkleri yatırım amaçlı alıyor. Miami’de yapılan sitelerin takriben yüzde 5’i Türk vatandaşlarına satılıyor. Asıl amaç yaşamak için ancak yatırım olarak konutların getirisi de yabana atılacak cinsten değil ve amorti süresi oldukça avantajlı.  Bu açıdan Miami’deki konutlar güvenilir yatırımlar olarak öne çıkıyor” dedi.

 

Güven ve istikrar arayışı Miami’ye talebi artırdı

Geniş ev seven Türklerin Miami’de de aynı yaklaşım içinde olduklarını belirten Ayşe Fügen Arda, “Yatırım kararları incelendiğinde, Türkler hem rahat etmeyi sevdiklerinden hem de misafir ağırlama alışkanlıklarından dolayı geniş ve plaj cepheli konutları tercih ediyor. Türkiye’den giden yatırımcı sayısının artmasındaki en önemli nedenlerden biri de güven duygusu. Son dönemde Türkiye’de yaşanan darbe girişimi insanları daha güvenli ve istikrarlı yatırımlar yapmaya yönlendirdi. Avrupa’nın da içinde bulunduğu süreçler göz önünde bulundurulduğunda ABD’ye ve Miami’ye olan talep arttı” açıklamasında bulundu.

 

Ayşe Fügen Arda konut yatırımlarına yakından bakmak için Miami’ye gidecek

Lüks konut yatırımının önde gelen isimlerinden Coldwell Banker Baras Gayrimenkul Profesyonel Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, Miami’deki gayrimenkul projelerini ve Türkiye’den yatırım yapacak müşterileri için trendi incelemek üzere Ekim ayında Amerika’ya gideceğini belirtti. Miami ziyareti sırasında Coldwell Banker’ın Avrupa ve Amerika’da sadece A++ mülk satışı yapan gayrimenkul danışmanları için verdiği Lüks Konut Eğitimi’ne de Türkiye’den katılan isim olacağını ifade eden Arda, “Ayrıca yine Coldwell Banker tarafından Miami’de yalnızca kendi danışmanları için düzenlediği  ‘’Global GenBlue’’ kongresine katılacağım ve eğitimlerin ardından Lüks Konut Satış Sertifikası alacağım. Kasım ayı itibariyle Miami hakkında detaylı bilgiler ve kişiye özel en iyi yatırım modelleriyle yeniden işimin başında olacağım” dedi. 

 

Biscayne Beach’in çatı katı bir Türk’e ait

Miami’de halihazırda birçok konut projesi sürüyor ve bu projelerde pek çok Türk vatandaşı ev sahibi oluyor. Ev sahiplerinin bir kısmı evi kendi zevklerine ve ihtiyaçlarına göre dekore ettirirken, iç tasarım uzmanlarını Türkiye’den seçenler de var. Örneğin Miami’nin Edgewater muhitinde yer alan ve kendine ait plajı olan Biscayne Beach binasındaki 8.6 milyon dolarlık dubleks teras katının sahibi de bir Türk vatandaşı. Diğer yandan bu yılın başlarında inşaatına başlanan Ritz Carlton Residences Sunny Isles Beach’teki üç daire takriben 4 milyon dolar fiyat ile Türk vatandaşlarına satıldığı belirtiliyor. Fortune ve Chateau Group tarafından birlikte geliştirilen bina çocuk kulübü, özel plaj, çevre düzenlemesi gibi imkanları ve 3-4 odalı konut çeşitleriyle aileler tarafından da tercih ediliyor. İki yıl önce, neredeyse hiç satış yapamadıklarını belirten şirket yetkilileri 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’den şirketin web sayfasında ziyaretçi trafiğinin ciddi şekilde arttığını fark etmişler. Gayrimenkul web sitesi Luxury Portfolio ise Haziran 2015’e kıyasla Haziran 2016’da Türkiye’den web trafiğinde %58’lik bir artış olduğunu ifade ediyor.

 

Hava güzel, hayat şahane!

Yaklaşık 10 bin Türk vatandaşının yaşadığı Miami’deki emlakçıların ortak görüşü ev satın alacak kişinin, asgari 500 bin dolarlık bir yatırım akabinde zamanla kendilerine kalıcı ABD oturum izni almak olduğu yönünde. Türklerin yatırım haricinde burayı tercih etmelerinin ortak nedenleri ise güzel hava, güzel yiyecekler, eğlence ve daha rahat bir yaşam. Diğer yandan yoğun Türk akını nedeniyle yeni inşa edilmiş konsolosluk binası Miami Brickell City Tower’da bu yılın başlarında tamamlandı. Ayrıca Türk Havayolları Ekim 2015’ten bu yana günlük İstanbul - Miami seferlerini sürdürüyor.


Bu haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Türklerin eıı çok konut aldığı ülkelerin başında ABD geliyor. Özellikle Miami'nin Türkler için cazibe merkezi olduğunu söyleyen Coldwell Banker Baras Gayrimenkul Profesyonel Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, "Miami'ye ilgi çok arttı. Miami'de yapılan sitelerin yaklaşık yüzde 5'i Türklere satılıyor. Asıl amaç yaşamak. Ancak yatırım olarak konutların getirişi de yabana atılacak cinsten değil" dedi.


Posta 


Geri Dön