26 / 04 / 2024

Rusya'da gayrimenkul yatırımları yüzde 3 azaldı!

Rusya'da gayrimenkul yatırımları yüzde 3 azaldı!

Rusya'da gayrimenkul yatırımları yüzde 3 azaldı ABD’li uzmanlara göre, Rusya'daki gayrimenkul yatırımlarının yıllık 59 milyar ruble ile yüzde 3 oranında azaldığı kaydedildi...



ABD merkezli “CBRE Group” uzmanlarına göre, 2020 yılının ikinci çeyreğinde Rusya'daki gayrimenkul yatırımlarının hacmi, yıllık yüzde 3 (59 milyar ruble) azalarak 57 milyar ruble olarak gerçekleşti. Ve faal olarak inşaat arazilerine yatırım yapan konut geliştiricileri nedeniyle bu dönemde yatırım hacminde önemli bir azalmanın önüne de geçildi.

Aynı zamanda, ticari gayrimenkul segmentlerine yapılan yatırımların hacmi yüzde 27 azaldı. 2020'nin ilk yarısında, yatırımların hacmi 122 milyar ruble olarak gerçekleşti, bu da geçen yılın ilk yarısından (94 milyar ruble) yüzde 29 daha fazla. Ve  bu dinamikler öncelikle pandemiden henüz ciddi şekilde etkilenmeyen 2020'nin güçlü ilk çeyreğinden kaynaklanmakta. Yılın başında, 2019'un sonunda son aşamada olan bazı anlaşmalar da kapandı.

Uzmanlara göre, İkinci çeyrekte ofis gayrimenkullerin payı yüzde 37 oldu. En büyük işlem, Diamond Hall iş merkezinin Sberbank Varlık Yönetimi tarafından devralınması, buna ek olarak, kendi ihtiyaçları için bina satın alan son kullanıcılarla (Alrosa, Atomenergoprom) işlemler gerçekleştirildi. 

Habere göre, perakende gayrimenkul segmenti beklendiği gibi en çok zarar gördü; ikinci çeyrekte perakende mülklere yapılan yatırımların hacmi 1 milyar ruble'nin altındaydı. Son üç yılın (burada payı yaklaşık yüzde 30 idi) aksine, payı ikinci çeyrekte işlem hacminde% 1, yılın ilk yarısında ise yüzde 9 gibi düşük bir oranda gerçekleşti. Bu arada uzmanlar, depo gayrimenkul ve kiralık konut segmentlerinin dünyadaki krize en dirençli olacağını umuyor. Rusya'da, yatırımcılar depo tesislerine de ilgi gösteriyor, ancak ikinci çeyrekte, bu segmentteki işlemlerin dönüşüm oranı düşüktü.

Trablus'ta konut kiraları artıyor! 


Geri Dön