26 / 04 / 2024

Gayrimenkul zengini FETÖ'cü Cevdet Türkyolu'nun mal varlığı!

Gayrimenkul zengini FETÖ'cü Cevdet Türkyolu'nun mal varlığı!

FETÖ yapılanmasının elebaşı olab Fethullah Gülen'in sekreteri ve en yakını Cevdet Türkyolu, örgütün gayrimenkul zengini olarak biliniyor. İşte Türkyolu'nun mal varlığı...



Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Gülen'in yaşadığı ABD'nin Pensilvanya eyaletine bağlı Saylorsburg beldesindeki kampta Fethullah Gülen'in en yakınındaki isimlerin başında gelen Cevdet Türkyolu, "Gülen'in sekreteri" olarak elebaşının görüşmelerini ayarladığı öğrenildi. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; örgüt içinde "Uzun Cevdet" olarak da bilinen Türkyolu, Gülen'in "Mebruke" isimli yeğeniyle evli. Kamptaki ekip, yıllardır örgüt elebaşının akrabası ve en yakın isimlerinden biri olan Türkyolu'na bağlı olarak görev yapıyor. Türkyolu, Amerikalı özel güvenlikçiler tarafından korunan, etrafı tamamen ağaçlarla çevrili, "Altın Nesil Chestnut Kampı İnziva Merkezi" (Golden Generation Chestnut Camp Retreat Center) yerleşkesine 5 dakika uzaklıkta bulunan bir evde yaşıyor.

Türkyolu'nun, örgütün kasasını tuttuğu ve milyonlarca doları bulan kaynaklarını Gülen'in talimatları doğrultusunda çeşitli alanlarda ticari işlere yönlendirdiği iddia etti.

TÜRKYOLU'NUN ABD'DEKİ MAL VARLIĞI

Yoğun güvenlik önlemleri altında korunan kampta Gülen'in en mahrem sırlarını bilen Türkyolu ve ailesinin gayrimenkulleri de dikkati çekiyor. ABD'de kamuya açık internet tarama sitelerinde bulunan gayrimenkul bilgilerine göre, Pensilvanya ve Florida eyaletlerinde Türkyolu ailesi üzerine kayıtlı toplam 7 konut yer alıyor. Bunlardan 4'ü Türkyolu ve eşi üzerine kayıtlı iken, kızı Büşra Türkyolu'nun mülkiyetinde 2, oğlu Esat Türkyolu'nun mülkiyetinde de bir ev kayıtlı bulunuyor.

Türkyolu'nun Florida'daki 2 evinden ilki önceki yıl 124 bin dolara sattığı, 150 bin dolar değerine sahip Orlando'daki evinin ise halen üzerine kayıtlı olduğu belirtiliyor.

FETÖ kampının hemen yakınında yer alan evlerin değeri ise 100 ila 450 bin dolar arasında değişiyor. Büşra Türkyolu'nun evinin hemen arkasında bulunan arazide ise FETÖ üyeleri tarafından kurulan ancak hiçbir mezarın olmadığı "Gurbet Mezarlığı" (Gurbet Cemetery) bulunuyor.

TÜRKİYE'DEKİ MAL VARLIKLARI

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında Sakarya'da devam eden soruşturmalarda FETÖ'nün ikinci adamı olduğu nedeniyle Türkyolu ve akrabalarının tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi. Türkyolu'nun Sakarya'da 24, İstanbul'da 11, İzmit'te 3 ve Ankara'da da 1 olmak üzere 4 ayrı şehirde toplam 39 mülkünün olduğu ortaya çıktı. 

Adliyeye sevk edilen 12 akrabasından 8'i tutuklanan Türkyolu'nun, ABD'nin New Jersey eyaletinde noterde hazırlanmış, Türkiye'deki mal varlığının yönetimi konusunda verdiği vekaletname, soruşturmalarda tutuklanan kardeşi Muharrem Türkyolu'nun evinde yapılan aramada bulunmuştu.

KAYNAK HOLDİNG FİRARİ YÖNETİCİSİ

FETÖ'nün finans merkezi olduğu nedeniyle kayyum atanan Kaynak Holding eski yöneticilerine yönelik soruşturmalar sonunda, haklarında dava açılan 34'u firari sanığın arasında Türkyolu da yer alıyor.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, terör örgütünün sözde Türkiye imamı olan şüpheli Mustafa Özcan, Türkyolu gibi örgütün üst düzey isimlerinin bulunduğu firari 34 sanık hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.


Geri Dön