24 / 04 / 2024

Gayrimenkul zengini FETÖ'cüler!

Gayrimenkul zengini FETÖ'cüler!

FETÖ'nün ABD'de yaşayan kaçak üyeleri lüks yaşamlarıyla dikkat çekiyor. FETÖ mensupları gayrimenkul zengini çıktı. 



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde veya sonrasında kaçan üyeleri ABD'de lüks evlerde yaşıyor. Birçok mensubun birden fazla evi bulunuyor.

ABD'de kamuya açık kaynaklardan derlediği bilgiler, FETÖ'nün ABD'de yaşayan üyeleri yüksek standartlara sahip konutlarda oturuyor. FETÖ'cülerin, ABD koşullarında "ortanın üstü yaşam standardına" sahip oldukları belirtiliyor.

 

Şükür’ün ABD’deki lüks yaşamı

FETÖ üyesi Hakan Şükür, San Francisco Palo Alto’da açtığı “tuts Bakery-Cafe” adlı kafe, bölgedeki örgüt mensuplarının buluşma noktası haline geldi. Şükür’ün kafesinin bulunduğu bölgede birçok üyenin evi var. 

Türkiye'den firar ettikten sonra ABD'de lüks bir hayat yaşayan Şükür'ün yaşadığı evin bedeli 3 milyon dolar. Evin aylık kirası ise emlak değerlendirme sitelerine göre 6 bin 850 dolar.

 

Gayrimenkul zengini FETÖ cüler!

 

Abdulhadi Yıldırım'ın 550 bin dolarlık evi

FETÖ'nün kilit isimleri arasında gösterilen Adil Öksüz’ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım'ın New Jersey eyaletinde iş yeri bulunuyor. Yıldırım'ın 550 bin dolarlık 3 katlı evinin önünde 4 araç bulunuyor.

 

Emlak zengini Uzun Cevdet

Fetullah Gülen'in en yakını olan “Uzun Cevdet” lakaplı Cevdet Türkyolu gayrimenkul zengini olarak biliniyor. Gülen’in yeğeni “Mebruke” ile evli olan Türkyolu'nun üzerine kayıtlı 7 konutu bulunuyor. Türkyolu’nun Florida’daki 2 evinden birini geçen yıl 124 bin dolara sattığı, 150 bin dolar değerindeki Orlando’daki evin ise halen üzerine kayıtlı olduğu belirlendi. 

FETÖ kampının hemen yanında yer alan evlerin fiyatları 100 ile 450 bin dolar arasında değişiyor. Türkyolu'nun Sakarya'da 24, İstanbul'da 11, İzmit'te 3 ve Ankara'da da bir olmak üzere 4 şehirde bulunan toplam 39 mülküne el konuldu.

 

Kemal Öksüz'ün 1,7 milyonluk müstakil evi

Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyi Başkanlığını yürüten Kemal Öksüz, Virginia eyaletinin Arlington şehrinde 6 odalı ve piyasa değeri yaklaşık 1,7 milyon dolar olan müstakil bir evde oturuyor. Emlak piyasasındaki verilere göre Öksüz'ün ev için 7 bin dolar verdiği biliniyor.

 

Yüksel Alp Aslandoğan'ın 540 bin dolarlık evi

FETÖ'nün ABD'deki çatı örgütlerinden Ortak Değerler İttifakı (Alliance for Shared Values) Başkanı Yüksel Alp Aslandoğan ise New Jersey eyaletinin Fort Lee bölgesinde değeri  540 bin dolar olan tripleks olan evde yaşıyor.

 

Sezai Şablak Pensilvanya'da yaşıyor

FETÖ’nün önde gelen yöneticilerinden Sezai Şablak, Gülen’in yaşadığı Pensilvanya'da 5 odalı, 4 banyolu bahçeli bir evde yaşıyor. Evin değerinin yaklaşık 300 bin dolar olduğu biliniyor. 

FETÖ mensuplarından Emre Uslu, Virginia eyaletinin Fairfax bölgesinde kendine ait 400 bin dolarlık bir evde oturuyor.

FETÖ'nün ABD yapılanmasındaki önemli ismi Türki-Amerikan İttifakı (TAA) Başkanı Faruk Taban'ında Virginia'nın Centreville bölgesinde 470 dolarlık evde yaşadığı biliniyor.

FETÖ'nün Rumi Forum başkanlığını yürüten Hasan Ali Yurtsever, Virginia'nın Fairfax kentinde piyasa değeri yaklaşık 515 bin dolar olan, müstakil dubleks bir evde yaşıyor.

Virginia eyaletinde yaşayan ve FETÖ bağlantılı Virginia International University'nin başkanı İsa Saraç'ın oğlu Talha Saraç da Ashburn bölgesindeki 500 bin dolarlık evde ikamet ediyor.


Geri Dön