28 / 03 / 2024

Gayrimenkul Zirvesi, kapılarını 16 Aralık'ta Kuveyt'te açıyor!

Gayrimenkul Zirvesi, kapılarını 16 Aralık'ta Kuveyt'te açıyor!

Eylül ayında yapılması planlanan ancak Kuveyt hükümetinin katılımcı Türk firmaların güvenirliliğini sorguladığı iddiasıyla gerçekleşmeyen Gayrimenkul Zirvesi, artan katılımla 16 Aralık'ta kapılarını açıyor. Fuar 16-18 Aralık tarihleri arasında yapılacak..



Eylül ayında yapılması planlanan ancak Kuveyt hükümetinin katılımcı Türk firmaların güvenirliliğini sorguladığı iddiasıyla gerçekleşmeyen Gayrimenkul Zirvesi, artan katılımla 16 Aralık'ta kapılarını açıyor. Inrema ve AYN Group ortaklığında Kuveyt Expocity firması ile düzenlenecek Kuveyt Gayrimenkul Fuan'na bu yıl Türkiye'den 18 firma katılacak. 16-18 Aralık tarihleri arasında yapılacak fuar ilk kez "Onur Ülke Türkiye" temasıyla gerçekleşecek. Diğer fuarlardan farklı olarak firmalar fuarda sıcağı sıcağına anında satış yapabilecek. 


Inrema Genel Koordinatörü Gökhan İlgar, Kuveyt'te doğrudan bir fuar gerçekleştirmektense, ülkenin en köklü gayrimenkul fuarının paydaşı olmanın daha verimli sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi. Kuveyt'te son yıllarda gayrimenkul konusunda pek çok etkinlik düzenlendiğini belirten İlgar; 'Tüm fuarlar içerisinde, Expocity şirketinin The Regency Otel Sergi Salonu'nda gerçekleştirdiği Kuveyt Gayrimenkul Fuan'nın, önemli olduğunu gözlemledik. Fuara katılan Türk Firmaları ile görüştük ve memnuniyetlerim yerinde tespit ettik. Hatta fuar ile ilgili bilgileri, Kuveyt Ticaret Müşavirliği ve Büyükelçiliğimiz ile paylaşarak onların da olumlu görüşlerini aldık" dedi. 


İlgar, eylüldeki ertelemenin nedenini ise hükümetin son anda fuarlara katılan firmalardan yapı ruhsatı, faaliyet belgesi ve dilekçe istemesi olduğunu belirtti. İlgar'ın ifadesine göre fuarın düzenlenişine 1 hafta kalmıştı ve belgelerin fuardan 1 ay önce verilmesi isteniyordu. 


Türk firmalarının ilgisi büyük Türkiye'den Kuveyt Gayrimenkul Fuan'na pek çok firmanın katılacağını sözlerine ekleyen Gökhan İlgar; "Firmaların yoğun ilgisi ile karşılaştık. Sektörün lokomotif firması Emlak Konut GYO'nun yanında, Viatrans, GAP İnşaat, Sarp Group, Teknik Yapı, Demir İnşaat, Tuğra Gayrimenkul, Kamışoğlu Goup, Bodrum Ege Evleri, Cathay, Özkar Özülke, İhlas-Kristal Evleri, Haliç Panorama, Yalova Park, Helis Yapı, Proje Beyaz, AKS Yapı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) fuarda yer alacak" dedi. 

Kişi başı milli gelirin 60 bin dolar olduğu Kuveytlilerin Suudilerin ardından Türkiye'den en fazla gayrimenkul alanlar arasında 2'inci sırada yer aldığını kaydeden İlgar Kuveylililerin İngiltere'den sonra en fazla gayrimenkulü de Türkiye'den aldığına dikkat çekti. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön