19 / 04 / 2024

CNR Emlak Fuarı ve CNR Emlak Zirvesi kapılarını açtı!

CNR Emlak Fuarı ve CNR Emlak Zirvesi kapılarını açtı!

Türkiye’nin tek uluslararası emlak fuarı CNR Emlak Fuarı ve CNR Emlak Zirvesi kapılarını açtı.




Birçok şirketin yeni konut projesinin lansmanının yapıldığı bir dönemde gerçekleşen, Türkiye’nin tek uluslararası emlak fuarı CNR Emlak Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen CNR Emlak Zirvesi, CNR Expo Yeşilköy’de açıldı. 

 

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin destekleriyle gerçekleştirilen CNR İstanbul Emlak Zirvesi’nde, yabancı yatırımcılar perspektifinden alternatif finansman modelleri, sürdürülebilir ve daha yeşil şehirlerin konuları konuşuldu. Zirvede 30’un üzerinde konuşmacı, 25 ülkeden, 500’ü yabancı, toplam 1200 katılımcı ile buluştu.

 

CNR Emlak İstanbul Zirvesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Konutder Başkanı Altan Elmas, Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekili Himmet Karadağ, İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım gibi sektörün önde gelen isimlerinin yanı sıra God Father of Green” (Yeşilin Babası) Jerry Yudelson açılış konuşmasında sürdürülebilir şehirciliğin geleceği ile ilgili birikimlerini ve bilgilerini aktardılar. 

 

2. CNR Emlak Zirvesi’nin keynote konuşmacısı olan yeşil binalar üzerine 14 kitap yazan, 25 yıllık tecrübesi ile LEED sisteminde yaklaşık 4000 inşaat sektörü profesyonelini eğiten, ‘yeşilin babası’ lakaplı Jerry Yudelson ise “Sürdürülebilir Şehirciliğin Geleceği’’ ana başlıklı konuşmasını yaptı. 

 

“Cumhurbaşkanımızın yeşil mesajını aldık”
CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, Türkiye’nin lokomotif sektörleri olan emlak ve gayrimenkul sektörlerinin olduğunu vurguladı. 

 

Cem Şenel, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Şehircilik Şurası’nda çok önemli bir konuşma yaptı. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehrimizin yeşilden uzaklaştığını ve betonlaşmanın önüne geçilmesi gerektiğini açık bir şekilde dile getirdi. Cumhurbaşkanımızın bu mesajları bir anlamda CNR Emlak Fuarı’nın ana temalarından biriyle örtüşüyor. Zirve’mizin keynote konuşmacısı olan Yeşilin Babası lakaplı Jerry Yudelson, “Sürdürülebilir Şehirciliğin Geleceği’’ başlıklı konuşmasında yeşil binaların insan hayatındaki önemi ve yeşil binaların geleceğinin yanı sıra yatırımcılara yeşilden nasıl para kazanacaklarını hakkında bilgi verdi. Bu yıl 2.sini düzenlediğimiz CNR Emlak Zirvesi’ni sektördeki dinamiklerin ele alındığı çok önemli bir platform olarak görüyoruz. Aralarında Rusya, İran, BAE, Suudi Arabistan, Katar başta olmak üzere 25’in üzerinde ülkeden yatırımcıları ağırladığımız CNR Emlak Fuarı’nın bu yılki yeni hedef pazarları Kuzey Afrika, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Pakistan, Afganistan, Cezayir ve Fas oldu. Fuar, Türkiye’nin en önemli projelerini aynı çatı altında buluşturdu”dedi. 

 

CNR Emlak Fuarı katılımcı listesi:

 

  1. Atış Yapı
  2. Arena Petrol Yat. İnşaat Tic. San. A.Ş
  3. Balıkesir Toplu Konut A.Ş
  4. Boray Emlak
  5. Bosphorus İnşaat
  6. Gop Plevne
  7. Casada Yapı İnşaat
  8. T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
  9. Dalyan Çevre İnşaat
  10. Dede Gayrimenkul Yatırım İnşaat
  11. Era Real Estate Türkiye
  12. Essenora
  13. Estate Republıc Turkey
  14. Lapseki 1915
  15. Franchise Market Türkiye
  16. Gayrimenkul Hukuku Araş. Dern. Enst.
  17. Gaziosmanpaşa Belediyesi
  18. Genyapı Taş Proje ve Uygulama 
  19. Gusto Mimarlık
  20. Hacı Tur. İnşaat
  21. Misal İstanbul -  Proje Beyaz
  22. İnşaattürk Dergisi
  23. Muzaffer Nak. Emlak
  24. Opi İnşaat
  25. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
  26. We Haliç
  27. Yıldırım Belediyesi
  28. Yelkovan Gruo
  29. Altes Alüminyum İnşaat
  30. Yediyol Şirketler Grubu
  31. Ömür İstanbul - Efitaş İnşaat
  32. Engin Gayrimenkul
  33. Erden Gayrimenkul
  34. İdealist İnşaat
  35. İva Gayrimenkul
  36. Premar Gayrimenkul
  37. Lalesaray İnşaat
  38. Marmara Yapı
  39. Mist İnşaat
  40. Omia İnşaat
  41. One Chance İnşaat
  42. Project İstanbul
  43. Yeşilvadi Gayrimenkul
  44. Yirmidört Gayrimenkul
  45. 2S Gayrimenkul 

Geri Dön