26 / 04 / 2024

Gayrimenkulde yeni dönem! Konuttan vazgeçen yatırımcı ofise yöneldi!

Gayrimenkulde yeni dönem! Konuttan vazgeçen yatırımcı ofise yöneldi!

Artan kira geliri sebebiyle son bir yılda konuta kayan yatırımcı, ev kredilerine ve kira artışına gelen kısıtlamadan dolayı rotasını ofise çevirdi. Emlak sektörü temsilcileri ofis pazarında azalan arz ve artan kiralamalara bağlı olarak arz sıkıntısı olacağı konusunda yatırımcıyı uyarıyor.



Emlak piyasası temsilcileri ofis pazarında azalan arz ve artan kiralamalara ilişkin olarak arz sıkıntısı oluşabileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor. JLL Türkiye Ofis Kiralama Direktörü Mahir Mermer ise "Pazara 1,5 milyon metrekarelik ofis alanı olan Finans Merkezi’nin girecek. Ofis arzında sıkıntı yaşanmayacak" dedi.

 Gayrimenkulde yeni dönem! Konuttan vazgeçen yatırımcı ofise yöneldi!

Artan kira geliri sebebiyle son bir yılda konuta kayan yatırımcı, ev kredilerine ve kira artışına gelen kısıtlamadan dolayı yeni rotasını ofise çevirdi. Son 4 yıldan bu yana ofise pazarında yeni üretim neredeyse durma noktasına gelmişti. Pandeminin etkisinin azalmasından sonra ofise talebin artması, yatırımcı için ofis pazarını yeniden cazip hale getirdi. Sektör temsilcileri, yükselen taleple birlikte 2023'de konutta olduğu gibi bir ofislerde arz sorunu yaşanabileceğini vurguluyor. 5 yıldan bu yana yeni ofis yapmayı durduran müteahhitler de yeniden osif projelerini gündemlerine almaya başladı. İşte detaylar...


Geri Dön