29 / 03 / 2024

Gayrimenkulü sorumlu danışmanlardan alın!

Gayrimenkulü sorumlu danışmanlardan alın!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Ahmet Rıfat Yetkin, "Vatandaşlarımızın, haklarının korunması ve güvenli alışveriş yapabilmeleri için tüm gayrimenkul işlerini sorumlu emlak danışmanları kanalıyla yapmaları kendi menfaatlerine olacaktır" diye konuştu.



Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Ahmet Rıfat Yetkin emlak danışmanlığı mesleğinin Ticaret Bakanlığınca 5 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik" ile bir statüye ulaştığını söyledi.

Doğru Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, mesleğe yeni başlayacak veya iş yeri ruhsatı olmayan emlak danışmanlarının belediyelerden ruhsat alabilmeleri için "Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5" Mesleki Yeterlilik Kurumu belgesi alıp Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yetki belgesi edinmeleri gerektiğinin altını çizen Yetkin, şu açıklamalarda bulundu:

"Bununla ilgili Odamız tarafından mesleki yeterlilik sınavlarına hazırlık ve bilgilendirme eğitimleri verilmektedir. Vatandaşlarımızın da haklarının korunması ve güvenli alışveriş yapabilmeleri için tüm gayrimenkul işlerini yasal sorumluluklarını yerine getirmiş sorumlu emlak danışmanları kanalıyla yapmaları kendi menfaatlerine olacaktır. Vatandaşlarımıza, emlak danışmanlarının ofislerindeki yetki ve oda kayıt belgelerine dikkat etmelerini, kaçak tabir ettiğimiz kayıtsız ofislerle alışveriş yapmamalarını öneriyoruz."

Kaçak emlakçı mağduru olmayın!


Geri Dön