26 / 04 / 2024

Gaz açma randevusu nasıl alınır?

Gaz açma randevusu nasıl alınır?

Doğalgaz abone işlemleri, sokakta doğalgaz hattının olup olmadığına göre değişkenlik gösteriyor. Abonelik işlemlerinden sonra gaz açma randevusu alınıyor. Peki, gaz açma randevusu nasıl alınır?



Gaz açma randevusu nasıl alınır?

Doğalgaz abone işlemleri, sokakta doğalgaz hattının olup olmadığına göre değişkenlik gösteriyor. Eğer sokakta bu hat varsa, abonelik işlemleri İGDAŞ internet sitesinden online olarak veya İGDAŞ Hizmet Binalarında bulunan Pazarlama Şefliklerinde yaptırılabiliyor.


Sokağınızda doğal gaz hattı yoksa; İGDAŞ Pazarlama Şeflikleri ile görüşerek veya 153 nolu İGDAŞ Çağrı Merkezi arayarak abonelik işlemleri başlatılabiliyor.


Doğal Gaz Bağlantı başvurusu yapmış olduğunuz yerde gaz kullanımı da yapacak iseniz; bağlantı işlemi ile birlikte sözleşme işlemi için gerekli evrakları yanınıza getirmeniz takdirde Doğal Gaz Abonelik Sözleşme işleminizi de yapabilirsiniz.


Doğalgaza abone olunup, sözleşme imzalandıktan sonra gaz açma randevusu alınıyor. Peki, daz açma randevusu nasıl alınır?


Gaz açma randevusu

Sözleşmenizi yaptıktan sonra sertifikalı tesisatçı firmanız, İGDAŞ'tan gaz açılışı için randevu alır.

Randevu günü İGDAŞ yetkili mühendisi, firma mühendisi ile dairenize gelerek tesisatınızın uygunluğunu kontrol eder.


Tesisatınızın İGDAŞ Teknik Şartnamesi'ne uygun olması durumunda gaz açma işleminiz yapılır ve gaz açma uygunluk belgesi verilir ( bir nüshası sizde kalır ).

Tesisatınızın İGDAŞ Teknik Şartnamesi'ne uygun olmaması durumunda gaz açma işleminiz yapılmaz. 


İGDAŞ tarafından “DOĞALGAZ UYGUNLUK BELGESİ” verilmeden hiçbir şekilde gaz kullanılamaz.



Apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön