26 / 04 / 2024

E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu üzerinde gerçekleştirilecek olan gayrimenkul alım, satım gibi işlemler Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde yapılabiliyor. Tapu Kadastro Merkezlerine gitmeden öncelikli olarak randevu alınması gerekiyor. Peki, E devletten tapu randevusu nasıl alınır?



Herhangi bir gayrimenkulün satışında tapu devri işlemlerinin yapılması gerekiyor. Bu işlemler için de randevu alınması gerekli oluyor. En kolay tapu randevusu almanın yolu da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. 

Tapu randevu alma işlemini online olarak gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız bazı hususlara dikkat etmeniz gerekiyor. İnternetten Tapu randevusu http://randevu.tkgm.gov.tr/ adresi üzerinden online olarak yapılabiliyor.

E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

e-Devlet Kapısı üzerinden tapu randevusu alabilmek için öncelikli olarak e devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. E devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra Web Tapu İşlemleri sekmesine giriş yapın. Açılan sayfadan uygulama git seçeneğine tıklayın. 

Uygulamaya git seçeneğinden sonra açılan yeni sayfada kullanıcı profil işlemlerini girip web tapu sayfası üzerinden randevu işlemenizi gerçekleştirebilirsiniz. 
 


Geri Dön