26 / 04 / 2024

Gaziantep Araban-Besni duble yol çalışmaları başladı!

Gaziantep Araban-Besni duble yol çalışmaları başladı!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı açıklamada, yapımı durdurulan 55 kilometrelik Araban-Besni duble yol çalışmalarının Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatı ile yeniden başlatıldığını bildirdi.



Milletvekili Erdoğan, "AK Parti Gaziantep Milletvekilleri olarak, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ı ziyaretimiz sırasında, Araban-Besni duble yol çalışmalarının yavaş sürdürüldüğünü hatta kış mevsiminden bu yana tamamen durdurulduğunu belirttik. Yolun bölge gelişimi için ne kadar önemli olduğunu anlatmamız üzerine ise Bakanımız Binali Yıldırım’ın da bize, bölgenin kalkınması için Gaziantep-Adıyaman yolunun mutlaka duble yola dönüşmesinin şart olduğunu belirtti.


Kendisinin de bu yolu önemsediğini, yapımı durdurulan Araban-Besni duble yol çalışmalarının biran önce tamamlanması için çalışmaların derhal başlatılması için talimat verdiğini dile getirdi. Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın talimatı üzerine başlatılan Araban-Besni arası duble yol çalışmalarında patlatma, yarma, dolgu, istinat duvarları, köprü ve menfez çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Gaziantep-Adıyaman bölünmüş duble yolunun tamamlanmasıyla birlikte bölgeye ekonomik anlamda önemli artışlar sağlayarak Gaziantep ile Adıyaman arasındaki ulaşımı yarım saat daha kısaltarak trafikte büyük ölçüde rahatlama sağlayacaktır’’ dedi.



Telgraf


Geri Dön