19 / 04 / 2024

Gaziantep Arena Stadyumu'nun inşası devam ediyor!

Gaziantep Arena Stadyumu'nun inşası devam ediyor!

Bundan iki yıl önce temeli atılan Gaziantep Arena Stadyumu'nun inşaatı hızla yükseliyor. Gaziantep spor tarihinin en büyük spor tesisi yatırımlarından olan Gaziantep Arena Stadyumu'nun Beylerbeyi yolu üzerinde inşaat çalışması devam ediyor.



Bundan iki yıl önce temeli atılan Gaziantep Arena Stadyumu'nun inşaatı hızla yükseliyor. Gaziantep spor tarihinin en büyük spor tesisi yatırımlarından olan Gaziantep Arena Stadyumu'nun Beylerbeyi yolu üzerinde inşaat çalışması devam ediyor. Tamamlandığında 36 bin 200 seyirciye aynı anda hizmet verebilecek stadyumun, tribün yerleşimi; kuzey, güney, batı, doğu olarak adlandırılıyor. Sporcular, hakemler, VIP seyirciler, protokol ve medya mensupları stadyumun batı tarafından giriş yapacak. 

Sporculara ait 4 soyunma odası, 1 basın açıklaması odası, 1 takım mağazası bulunması planlanan Gaziantep Arena Stadyumu'nda; sağlık merkezi ve stadyum güvenliği için güvenlik merkezi de yer alacak. 

Stadyumda ayrıca UEFA. FIFA ve YOK ofisleri, UEFA CLUB ağırlama alanı ve kurumsal seyirci fuayesi bulunacak. 


54 locanın yer alacağı stadyumda engelli seyirciler için de 200 kişilik alan ayrılmış durumda. Gaziantep'in spor turizmine de büyük bir katkı sağlaması beklenilen stadyumda, 18 bin metre kare kapalı otopark alanı ve minder sporları için kullanılan bin 277 metre kare antrenman salonu yer alacak. 2016 yılı içinde tamamlanacağı bekleniyor. Dünyanın en büyük mozaik müzesi Zeugma'ya ev sahipliği yapan Gaziantep'te inşa edilecek stadyum, buradaki eserlere de gönderme yapacak. Stadyum. 

Zeugma mozaiklerini andıran bir görsel tasarıma sahip olacak. 


Dünya Ek


Geri Dön