24 / 04 / 2024

Gaziantep Düztepe'ye sosyal tesis isteği!

Gaziantep Düztepe'ye sosyal tesis isteği!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Şubat ayı 2. birleşim meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Düztepe'ye sosyal tesis yapılması gündeme geldi.



Gaziantep Şahinbey Belediyesi Şubat ayı 2. birleşim meclis toplantısı gerçekleştirildi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapılan toplantıda 19 madde görüşüldü. 2 madde oy çokluğu ile kabul edilirken 17 madde oy birliği ile kabul edildi. Şahinbey Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda 3. madde ve 19. madde üzerinde duruldu.


TÜRK’TEN DÜZTEPE’YE SOSYAL TESİS TALEBİ

Gündemin 19. maddesinde yer alan ‘İlçemiz muhtelif mahallelerinde bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hazırlanan Sosyal Donatı Alanları 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan  Değişikliğinin teklifi’ meclise sunulduğu sırada Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Hasan Türk, Düztepe’ye taziye evi yapılması için talepte bulundu. Türk, “Meclis olarak çalışmaya başladığımız günden bu yana sosyal tesis çalışmalarımız var. İlçemizdeki tüm mahallelere elimizden geldiği kadar yapılıyor ama Düztepe mahallemize bir taziye evi niteliğinde bir sosyal tesis için muhtarların ve mahallelinin talebi var. Bununla ilgili de muhtarlık karşısında boş bir arazi var, bu konu hakkında çalışan arkadaşlarımız bunu da değerlendirebilir. Buraya bir öncelik verilirse çok iyi olur, talep çok yoğun” ifadelerini kullandı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise konuya ilişkin, “Şu ana kadar yaptığımız taziye evi sayısı 104 oldu. Sıfırdan başladık, bu ciddi bir rakam. Vatandaş kullandıkça taziye evlerinin önemini daha çok anlıyor. Şehir merkezindeki taziye evlerimizin hepsi vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. Taziye evi yapamadığımız mahalleler yer olmadığından dolayı yapılamıyor.  Ulaşımı kolay olsun istiyoruz, araba park yeri olabilsin ve merkezi yerde olsun istiyoruz” dedi.


KİREÇ: “YAŞANACAK POZİSYON KALMAYACAK”

3. maddede bulunan Bayramlı, ‘Yeşilkent ve Osmanlı Mahallelerinde 1/1000 Ölçekli Bayramlı kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ve Çevresinde İlave Revizyon uygulama imar plan değişikliği teklifi’ okunulmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, “Benim yaptığım araştırmalara göre, bu alanın yüzde 60’ı marjinal tarım alanı, Tarım Bakanlığı da buna onay verdi, dikili alan veya marjinal tarım alanını imara açıyorsunuz. İkinci olarak da Büyükşehir’de burası hala askıda. Askıdayken buraya getirmeniz abes gibi görünüyor. Şehrimizde, ülkemizde tarım arazisi çok kalmadı. Dikili tarım arazilerini de, tarım arazilerini de imara açarsak yaşanacak pozisyon kalmayacak.” dedi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise konu hakkında, “Biz kesinlikle tarım alanlarını yapı imara açmıyoruz. Burası taşlık bir alan ağaçsız durumda olan bir yer. Bizim konutları taşlık alanlara yapmamız lazım, kesinlikle bir gram biz tarım alanını imara açılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Küçük Sanayi bölgemizde çalışan kişilerin yüzde 70’i Şahinbey’ de oturuyor. Ve her gün oraya gidiş geliş yapıyorlar. Bu bölge Küçük Sanayi bölgesinin hemen yanında açılan yollarla bu durum engellenecek.” sözlerini kullandı. Bir sonraki Şahinbey Belediye Meclisi toplantısı 01 Mart 2016 Çarşamba günü saat 16.00'da yapılmak üzere oturuma son verildi.



Gaziantep Güneş 


Geri Dön