29 / 03 / 2024

Gaziantep Geneyik'e 35 bin yeni konut müjdesi!

Gaziantep Geneyik'e 35 bin yeni konut müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 31 Mart yerel seçimlerde seçildiği takdirde hayata geçireceği projeleri anlattı. Şahin, Geneyik bölgesine 35 bin yeni konutun da müjdesini verdi.



AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilen Fatma Şahin, 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi seçim vaadlerini açıkladı, 

Divan Otel’de müzik dinletisiyle başlayan toplantıda, Başkan Şahin döneminde hayata geçirilen projelere yönelik hazırlanan tanıtım filmi de izletildi.

GENEYİK BÖLGESİ’NDE 35 BİN KONUT YAPILACAK

Şahin, şöyle konuştu: “Demokrasi yerelde başlar dedik. Tüm sivil toplum kuruluş temsilcilerinin görüşünü ve gönüllerini aldık. Ulaşım ve imar marter planını ancak birlikte yaptığımız zaman başarılı olabileceğimizi gördük. 2030,2040 ulaşım ve imar master planı hazır. Ulaşımda kara trenleri hızlı trenlere çevirdik. Gardan iti hattı metro hattına çevirdik. Bu işler ancak güçlü bir ekip, kuvvetli bir lider, güçlü bir bakanlık, güçlü milletvekilleri, güçlü Ankara, güçlü bir vizyonla yapılabilirdi ve yaptık, şehri demir ağlarla ördük.  Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin iş birliğinde Türkiye'nin en büyük konut projesi olan Kuzey Şehir Projesi kapsamında kentin kuzeyinde iş dünyasıyla birlikte kuzey şehirde bir hayat başladı. Kentin güneyindeki Geneyik Bölgesi’nde 35 bin yeni konutluk 140 bin kişinin yaşayacağı yeni bir şehir kuracağız, önümüzdeki günlerde talep almaya başlayacağız.

KALİTELİ BİR YAŞAM İNŞA EDECEĞİZ

Gaziantep, ülkemiz için çok önemli merkezlerden birisidir. Ülkemizin ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel ve sportif yaşamına katkıları çok büyüktür. Kentimiz, bir sanayi merkezi olarak dünya çapında rekabet gücü yüksek sektörel firmalara ev sahipliği yapmaktadır. Daha yüksek katma değer üretmek için kentimizdeki yaşam kalitesini daha da yükselteceğiz, yatay kentleşme ile daha insani ve kaliteli bir yaşam inşa edeceğiz. Gaziantep, tarihi, kültürü ve sosyal zenginliği ile yine ülkemize çok değerli katkılar sağlamaktadır. Lezzetlerimiz zaten başlı başına geliştirilmeyi hak ediyor. Kentimizin hak ettiği gurme kültürü ve turizminden daha fazla pay almasını sağlayacağız. Sporda, sanatta yine hak ettiğimiz yere gelmek zorundayız. Gençlerimiz için yapacağımız çok şey var bu anlamda. Tarım ve gıda sektörlerini yeni OSB’de buluşturacağız. Yeni dünyada gıda en önemli şey, bu nedenle verimli alanlarımızı, su kaynaklarını korumak zorundayız.”

KARKAMIŞ-NİZİP TAŞKIN OVASI SULAK ALANI

Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan Karkamış-Nizip Taşkın Ovası Sulak Alanı Ekopark Projesi’yle; Teras Alanı, Plaj, Su Altı Araştırma Merkezi, Rehabilitasyon Alanları ve Ekopark’ın yer alacağı doğa harikası bir mekan kurulacağını da açıkladı.

ÇILGIN PROJE: MEDENİYET ŞEHRİ

Herkesin bir çılgın projesi olduğunu belirten Şahin, “New York Central Park’dan daha büyük Gaziantep’e Medeniyet Şehri yapılacak. 4 milyon metrekare yeşil alanıyla vatandaşlarımız çocuklarıyla buralardan istifade edecek. Gaziantep’in çehresini oluşturan kıymık taşından oluşan evleri, dükkanları olan güzel bir şehir olacak. Önemli bir taş kıymık taşı çünkü evi kışın sıcak yazın soğuk tutar. Kimlikli bir taş. İçinde yeni hanıyla halkımızın hizmetine sunulacak. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’a girerken ilk önce hanları ve hamamları düzeltti. Sanat merkezlerini, camilerini kurdu. Bizde hanlarıyla bahçeleriyle merkezleriyle Osmanlı’nın zarafeti, Selçuklunun sadeliği, cumhuriyet dönemizin güzelliği olacak Medeniyet Şehri’nde. Antep’in evlerinin ortasında hayatları vardı, sokaklarda çeşmeleri vardı, cumba evleri vardı. Çocukluğumuzun geçtiği sokakları şimdi buraya Gaziantep Medeniyet Şehri’nde yaşayacak” şeklinde konuştu.

BİLİM MERKEZİ KURULACAK

Şahin, şöyle konuştu: “Gaziantep’in bir farkı var. Bir eser ortaya çıkarken devlet işin içinde, hayırsever işin içinde, görevliler işin içinde. Gaziantep modeli bu. Parasız iş yapma modeli bu. Bir bilim merkezi kuruyoruz, dışını Topcuoğlu ailesi, içini TÜBİTAK yapıyor, yerini Gaziantep Üniversitesi veriyor gençlerimizde bunu kullanacak.”

KENDİRLİ GAZİ KÜLTÜR MERKEZİ ARKEOLOJİ MERKEZİ OLACAK

Kendirli Gazi Kültür Merkezi’nin arkeoloji enstitüsüne dönüştürüleceğini söyleyen Başkan Fatma Şahin, arkeoloji cenneti olan Türkiye’nin en gelişmiş Anadolu Arkeoloji Merkezi kurularak yerli ve yabancı birçok araştırmacının bu merkezden yararlanacağını bildirdi.


METRO PROJESİ

“Gar-Düztepe-Hastane Hafif Raylı Sistem (Metro) Hattının Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri ”  ve  “Gar-Gaün 15 Temmuz Yerleşkesi Hafif Raylı Sistem (Metro) Hattının Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri ” işleri kapsamında proje çalışmalarının tamamlandığını belirten Şahin, şu şekilde konuştu: “Yoğunlukta Rusya ile yarışıyoruz. Sağlıklı büyüyebilmemiz için trafiği halletmeliyiz. Metro ile yerin altına girmemiz lazım. 1’inci hattı tamamladık. Dünyanın en iyileriyle çalışarak 15 ayda yaptığımız ulaşım master planı onaylandı ve temel atacak duruma geldik. Aklımızda Gaziray ile 25 kilometre bitince, Demokrasi meydanından Düztepe’ye, oradan Yeşilvadi’ye geçerek Akkent’e ve yeni şehir hastanesine gidecek bir metro hattı planlanıyor. Sizlerin desteğiyle Cumhurbaşkanımıza gideceğiz temeli atma noktasına getireceğiz.”

    

    



Geri Dön