28 / 03 / 2024

Gaziantep Göllüce'de 181 dükkan hak sahibine teslim edildi! 

Gaziantep Göllüce'de 181 dükkan hak sahibine teslim edildi! 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen  Göllüce Kırsal Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm 181 dükkan hak sahibine teslim edildi. 



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan Göllüce Kırsal Mahallesi yerine Sınırlı Sorumlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından inşa edilen dükkan hak sahiplerine teslim edildi. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; şehrin sanayi ve ticaret gücünü güçlendirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen, Türkiye’de örnek projeler arasında yer alan ve kamusallaştırma sürecinde hiçbir mal sahibiyle mahkeme süreci yaşanmadan gerçekleşen, 110 milyon TL’lik bütçeli Göllüce Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım işlemleri tamamlandı, inşası tamamlanan iş yerlerine taşınmalar başladı. Büyükşehir Belediyesi, GATEM Toptancılar Sitesi ile KÜSGET arasında kalan mahallenin istimlak sonrası altyapı ve üstyapı çalışmalarına tamamladı, yeni imar yolları açarak, sıcak asfaltlamasını yaptı. Toplamda 387 işyeri yapılmasının planlandığı KÜSGET Göllüce Oto Sanayi Sitesi’nde 181 dükkân tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Göllüce’de kentsel dönüşüm atağının ardından esnafın yüzünü güldüren yeni modern iş yerlerinin yapımı sürerken, büyükşehir de tamamlanan alt yapının ardından çevre düzenlemesi için çalışmalarını sürüdürüyor. 

ESNAF VE VATANDAŞLAR YENİ İŞYERLERİNİ SEVDİ 

Yapılan dönüşümün ardından modern yapısı, geniş yolları ve çevre düzenlemesiyle tüm ihtiyaçları karşılayan Göllüce Oto Sanayi Sitesi’nde hem iş yeri sahipleri hem de müşteriler yeni iş alanından memnun kaldı. Daha sağlıklı ve günün şartlarına uygun, modern mekanlarda çalışma imkânı sunulduğu için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden iş yeri sahipleri, verilen sözlerin tutulduğunu, altyapı ve dükkanların yapısının kullanıma uygun olduğunu vurguladılar. Eski dükkanlarda hem kiracı olduklarını hem de su akıntısı başta olmak üzere birçok olumsuzlukla karşı karşıya geldiklerini aktaran iş yeri sahipleri yeni iş yerlerinde bütün sıkıntılarının ortadan kalktığını, kiracılıktan kurtulup mal sahibi olduklarını, müşterilerin park sorunu olmadan, rahat bir ortamda araçlarının tamir edilmesini bekleyebildiklerini dile getirdi. 


 


Geri Dön