20 / 04 / 2024

Gaziantep Hayvanat Bahçesi 15 Haziran'da yeniden açılacak!

Gaziantep Hayvanat Bahçesi 15 Haziran'da yeniden açılacak!

Dünyanın en büyük hayvanat bahçeleri arsında yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 15 Haziran'da yeniden ziyarete açılacak.



Dünyanın en büyük hayvanat bahçeleri arsında bulunan ve koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 15 Haziran'da yeniden ziyarete açılacak.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; bölgede 1000 dönüm arazi üzerine kurulan, 350 türden 7 bin 500 hayvanın barındığı, dünyanın 4'üncü, Türkiye'nin ise en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, koronavirüs salgınının başlaması ile birlikte mart ayında ziyarete kapatıldı. 

15 HAZİRAN'DA YENİDEN AÇILIYOR

Koronavirüs tedbirleri kapsamasında hayvanat bahçesinin 15 Haziran tarihinde yeniden ziyarete açılmasına karar verildi. Hayvanat bahçesinde hazırlıklara başlanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de çalışmaları inceledi. Açılıştan önce tüm hazırlıkların tamamlandığını ve hayvanların sağlık kontrollerinin de daha sık yapılmaya başlandığını söyleyen Şahin, "Buraya salgından önce yılda 5 milyon ziyaretçi geliyordu. Tüm hazırlıklarımızı yaptık inşallah 15 Haziran'da kapılarımızı ziyaretçilere tekrar açıyoruz. Vatandaşlarımızın Türkiye'de bu güzelliği bu kadar hayvan türünü bir arada görebilecekleri başka bir yer yok. Açıldıktan sonra bütün halkımızı buraya davet ediyoruz. Özellikle gelecek olan misafirlerimizin kafesleri kaldırdığımız ve hayvanların bir arada yaşadığı Safari Park, Kelebek Bahçesi ve Zooloji Müzesi'ni görmelerini istiyoruz" diye konuştu.

PANDEMİ DÖNEMİNDE NÜFUS ARTTI

Salgınla mücadele kapsamında 100'ün üzerinde yeni doğumun yapıldığı hayvanat bahçesinde dünyaya gelen hayvanların sağlık kontrolleri de veteriner hekimlerce gerçekşleştiriliyor. Yeni üyelerle nüfusu daha da genişleyen hayvanat bahçesinde bayramda dünyaya gelen 2 deveden 1'ine 'Bayram' ismi konuldu. Dünyaya gelen diğer deve ile 2 zebranın isimlerinin ise yapılacak anket ile konulmasına karar verildi.

Develeri de ziyaret eden ve annelerini marul ile besleyen Başkan Şahin, "Burası doğurganlık oranı yüksek bir hayvanat bahçesi. Pandemi döneminde de nüfusumuz arttı. Yavru deve ve zebramız oldu. Bugün onları ziyarete geldik. Deve ve zebralarımızın ismini vatandaşlarımıza sormak istiyoruz. Bunlar çok özel yavrular ve isimleri için anket yapacağız. Anket sonucunda hangi isimler ön plana çıkarsa o isimleri vereceğiz. Vatandaşlarımızdan bu ankete katılmalarını ve isimler önermelerini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

BAHÇENİN MASKOTU MAYMUN 'CAN' MASKE TAKTI

Hayvanat bahçesinin maskotu olan maymun 'Can'a ise salgına karşı farkındalık yaratmak için maske takıldı. Sosyal mesafenin ve maskenin önemini anlatan Hayvanat Bahçesi yetkilileri, maske takmanın önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Yeni bir yaşam biçiminin olduğundan bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, maymun 'Can'ın da maske takacağını ve sosyal mesafeye dikkat edeceğini sözlerine ekleyerek "Artık yeni bir yaşam biçimi var. Bu yaşam biçiminde maskemizi takıp sosyal mesafe kuralına uymalıyız. Maskotumuz 'Can'a da maske taktık. Kendisi ile sosyal mesafe kuralına uyuyoruz. Hayvanat Bahçesi'nde artık maskeli dolaşacak" açıklamasında bulundu. 

2 aydır ziyaretçi almadıklarını sözlerine ekleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler ise bu süre içerisinde hayvanların beslenmesi, tedavisi ve temizliğinin aksatılmadan yapıldığını sözlerine ekledi. Diğer taraftan 15 Haziran'da açılması planlanan hayvanat bahçesinde ilk etapta sadece açık alanda bulunan hayvanların ziyaret edilebileceği ifade edildi. 


Geri Dön