28 / 03 / 2024

Gaziantep Kahramanlık Müzesi’nin temeli atıldı!

Gaziantep Kahramanlık Müzesi’nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin temeli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla düzenlenen görkemli bir törenle atıldı.



 

Dünya’da eşi benzeri olmayacak Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin temeli atıldı. Müzede milli mücadele döneminde şehrini, milletine, bayrağına olan bağlılığın verdiği güç ve azimle işgal kuvvetlerinden kurtaran kahramanların, verdikleri mücadele ve hikayeler yer alacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yakan Anteplilerin, bu kahramanlığını gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlatılan çalışma, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından ete kemiğe büründürülecek.

ŞİMŞEK: ŞAHİN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi temel atma töreninde konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son yıllarda Gaziantep’in sadece bir sanayi ve ticaret merkezi olarak değil, aynı zamanda tarihine sahip çıkan büyük bir kültür merkezi olma yolunda çok önemli eserlere imza attığını belirtti.

27 ARALIK 2018’DE BU MÜZEMİZİ AÇMIŞ OLACAĞIZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e bu bağlamda teşekkür eden Şimşek, “Düşman işgaline karşı bayrak için, millet için, vatan için atalarımız destansı bir mücadele vermiş başarmışlar, güçlü Türkiye’nin kurulmasında büyük bir rol oynamışlar. 1’inci Dünya Savaşı sonrasında verdiğimiz mücadeleyle imkansızı başardık. Bu yüzden Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi çok anlamlı. Bu müze o günkü milli mücadelemizdeki kahramanlıklarımızı yansıtacak bize güçlü bir tarih bilinci verecek. Biz geçmişimizle kopuk değiliz geçmişimizden dersler çıkarttık. Şimdi birbirimize çok güçlü şekilde sarılacağız, bir, beraber ve güçlü olacağız, ancak bu şekilde bu zor coğrafyada yeni oyunların oynandığı bir dönemde başarılı olabiliriz. Ekonomide, sanayide ve savunmada seferberlik zamanı, çok şükür her yönüyle geçmişle karşılaştırılamayacak kadar çok güzlü bir ülkeyiz. Bu müzeyle şehitlerimizi gazilerimizi minnetle rahmetle anmakla kalmıyoruz kahramanlıklarımızı hikayeleştirerek bundan sonraki nesiller için de müzemiz bir ilham kaynağı olacak. Bu eserlerle şehrimizin birlik ve beraberliğini daha da güçlenecektir. Ortak tarih, ortak medeniyet ve gelecek Türkiye vizyonu etrafında milletimizi, şehrimizi çok güçlü bir biçimde kenetleyeceğiz. 27 Aralık 2018’de bu müzemizi açmış olacağız” diye konuştu. 


Geri Dön