27 / 04 / 2024

Gaziantep Millet Bahçesi 72 milyon TL'ye mal olacak!

Gaziantep Millet Bahçesi 72 milyon TL'ye mal olacak!

İnşa edilecek millet bahçeleri için milyonlar harcayan TOKİ, Gaziantep’e Millet Bahçesi inşa etmek için sözleşme imzaladı.



Yıkılan Kamil Ocak Stadyumu yerine inşa edilecek Millet Bahçesi, 72 milyon 228 bin liraya mal olacak. 57 bin 485 metrekare alanda inşa edilecek Millet Bahçesi'nin 27 bin metrekarelik bölümü, bin 87 adet ağacın da yer alacağı yeşil alan olarak planlandı. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haebrine göre, CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Gaziantep'te 80 okulun inşaatı bütçe yetersizliği gerekçesiyle durduruldu. Millet Bahçesi için ise milyonlar harcanacak, bu israf vicdan sızlatıyor” diye konuştu.

TOKİ, 10 Ocak tarihinde Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi merkezine yapılacak Millet Bahçesi için sözleşme imzaladı. 400 günde bitmesi planlanan ve içinde cami de yer alacak olan projeyi, Ali Acar İnşaat Şirketi inşa edecek. Gaziantep Millet Bahçesi,  Ankara  AKM'ye 395.5 milyon liraya ve Ankara İmrahor'a 74 milyon 820 bin liraya yapılacak Millet bahçelerinden sonra, en pahalı 3'üncü alan olacak.

Gaziantep'te yıkılan Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine 57 bin 485 metrekare alanda inşa edilecek Millet Bahçesi'nde cami de yapılacak.

Yılmazkaya, Millet Bahçesi için 72 milyon TL harcanmasına halkın karşı olduğunu belirtti.

 

Gaziantep Millet Bahçesi'nin detayları paylaşıldı!


Geri Dön