18 / 04 / 2024

Gaziantep Oğuzeli Büyükşehir Parkı açıldı!

Gaziantep Oğuzeli Büyükşehir Parkı açıldı!

Gaziantep Oğuzeli’ne ilçenin en büyük parkını yapan Büyükşehir Belediyesi, parkın açılışı için bir program düzenledi. Açılış programına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.



Oğuzeli’ne daha önce Bursa’dan milletvekili arkadaşı olan Canan Candemir Çelik’in daveti üzerine geldiğini belirten Arınç, Başkan Fatma Şahin’in bakanlığındaki çalışmalarını Gaziantep’te de sürdüreceğini ve başarılı projelere imza atacağını aktardı. Arınç, Fatma Şahin’in Gaziantep’e belediye başkanı olmasının büyük bir şans olduğunu kaydetti.


Her ilçenin yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını ifade eden Şahin, “Ben göreve geldikten sonra çalışma arkadaşlarıma şunu söyledim: ‘Şahinbey ve Şehitkâmil’de ne varsa aynısı diğer ilçelerimizde de olacak.’ Bunun için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.


Oğuzeli insanın mert ve dürüst olduğunu aktaran Şahin, ilçenin Karpuzatan tesisi ve Nar’ı ile meşhur bir ilçe olduğunu kaydetti. Karpuzatan tesis işletmecisi ile görüştüğünü ve tesisin yenilenmesi için anlaştığını belirten Şahin, “Biz Karpuzatan tesisinin havalimanından gelenlerin muhakkak burayı görüp öyle Gaziantep’e gitmesini istiyoruz. Onun için burayı güzel bir konuma getirmek istiyoruz. Oğuzeli’nden Gaziantep’e gelen yolu 3 gidiş 3 geliş olmak üzere yeniliyoruz” şeklinde konuştu.


İlçenin merkezinde yer alan “Oğuzeli Büyükşehir Parkı” 15 bin metre kare alan üzerinde kuruldu. 8 bini yeşil alan 7 bini sert zeminden oluşan parkta, iki giriş binası, 4 çocuk oyun gurubu, 1 fitnes salonu, 1 adet futbol sahası, 1 adet voleybol sahası, 1 adet spora hazırlık binası, 1 adet tuvaleti, 3 kafeterya, 2 adet 31 araçlık otopark, 100 tonluk su deposu bulunuyor. Ayrıca, peyzajı tamamlanan parka yaklaşık 400 civarında da ağaç dikildi.


TOKİ Haber


Geri Dön