27 / 04 / 2024

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi cazibe merkezi olacak! 

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi cazibe merkezi olacak! 

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, "Bölgenin değerini daha da artırmak, yerli ve yabancı yatırımcıların daha fazla ilgisini çekmek için önemli projeler yürütüyoruz" dedi. 



Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cengiz Şimşek, alt ve üst yapısı büyük ölçüde tamamlanmış, çevre ile uyumlu, dünyadaki değişime ve gelişime ayak uydurabilen bölgenin yatırım ve üretim için cazip imkanlar sunduğunu söyledi. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyeti olarak, temel hedeflerinin OSB’nin marka değerini artırmak olduğunu belirten Şimşek, “Biz Organize Sanayi Bölgesi’ni ne kadar cazip hale getirirsek, yatırımcı açısından bir çekim merkezi haline dönüştürürsek, bundan en büyük faydayı şehrimiz ve ülkemiz ekonomisi görecektir. Bu nedenle OSB’ye değer katacak, marka değerini yükseltecek projelere ağırlık vereceğiz. Türkiye’nin en cazip OSB’lerinden biri olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ni daha da tercih edilebilir bir hale getirmek istiyoruz. Daha güçlü bir Türkiye için daha güçlü bir sanayiye sahip olmamız gerekiyor” dedi.

Şimşek, “Gaziantep OSB’nin değerini daha da artırmak, yerli ve yabancı yatırımcıların daha fazla ilgisini çekmek için önemli projeler yürütüyoruz. Bu amaçla Haşan Kalyoncu Üniversitesi ile birlikte Teknopark kurma çalışmalarımız devam ediyor. 2. OSB’de 5 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Teknopark’m yapımına bu yıl içerisinde başlanılması planlanıyor. Atık su arıtma tesisimizin işletilmesi sonucu oluşan çamurdan enerji üreteceğiz. ‘Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi’ işine ait Mahalli Çevre Kurul Kararı’ndan izin ve Çevre ve Şehircilik Bakan-lığı’ndan ‘Fizibilite Onayı’ ve ÇED Olumlu Belgesi alınmış, tesis inşaatı bitirilmiş olup, montaj devam etmektedir. Kurulacak tesisimiz iki etaptan oluşacak ve günlük toplam 240 ton çamur yakma kapasitesine sahip olacaktır. Bu tesis sayesinde hem enerji ihtiyacımızın bir kısmını karşılayacağız hem de daha temiz bir çevre oluşturacağız” dedi.


Geri Dön