25 / 04 / 2024

Gaziantep Şahinbey konut satışında 10. sırada!

Gaziantep Şahinbey konut satışında 10. sırada!

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Gaziantep Şahinbey, en çok konut satışı yapılan ilçeler sıralamasında konut satışında ilk 10'da olduğu açıklandı. 2016'da 13 bin 348 konutun satışı yapıldı.



TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada Türkiye'de en fazla konut satışı yapılan ilçenin İstanbul Esenyurt olduğu bildirildi. 


Ülkemizde en fazla konut satışı yapılan ilk beş ilçe İstanbul,  Ankara  ve Antalya illerinden çıktı. 2016 yılında konut satışı yapılan tüm ilçeler incelendiğinde İstanbul'un Esenyurt ilçesi 40.436 konut satışı ve yüzde 3 pay ile ilk sırayı aldı. Esenyurt ilçesini Ankara'nın Keçiören, Çankaya, Mamak ilçeleri ile Antalya'nın Kepez ilçesi izledi. 


Esenyurt, 2016 yılında konut satışında 76 ili geride bırakarak, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa illerinden sonra en fazla konut satışı yapılan ilçe oldu. Toplam konut satışının yaklaşık yüzde 15'i ilk on sırada yer alan ilçelerde, dörtte biri ise ilk yirmi sırada yer alan ilçelerde gerçekleşti. Ankara'nın 7 ilçesi en çok satış yapılan ilk yirmi ilçe içinde yer aldı. Bu ilçelerin toplam konut satışı içindeki payı yüzde 9 civarında oldu. 


TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Gaziantep Şahinbey ilçesinin konut satışlarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in bazı ilçelerini geçtiği belirtildi. 2016 yılında 13.348 konut satışı ile Gaziantep ilimizden Şahinbey ilçesi 10. sırada yer aldı. Şahinbey bu konut satışı ile 2016 yılında ülke genelinde satışı yapılan konutlar içinde yüzde 1'lik paya sahip oldu. Şahinbey'i Kayseri Melikgazi, Antalya Muratpaşa ve Ankara'dan Sincan ilçeleri takip etti.



Gaziantep GAP


Geri Dön