24 / 04 / 2024

Gaziantep üçüncü büyük ormanına kavuştu!

Gaziantep üçüncü büyük ormanına kavuştu!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın Gaziantep'e kazandırdığı üçüncü büyük orman alanına ağaç dikimi için tören düzenlendi. Törene öğretmenler kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı...  



şžahinbey ilçesinde havaalanı yolu üzerinde Gazikent Üniversitesi karşısında bulunan alandaki törene, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, şžahinbey Kaymakam Vekili Mehmet Taşdöğen, şžehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, şžahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, çevre ve Orman Müdürü Mesut Niziplioğlu, öğretmenler kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.



Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra açılışı konuşmaları yapıldı. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı konuşmasında, 'Küresel ısınma, iklim değişiklikleri ve çölleşme ve daha birçok nedenle, doğal hayatı tehditlerle dolu bir dünya üzerinde yaşıyoruz' dedi. Dünyada yaşanan teknolojik bütün gelişmelerin, doğayı kirletmeye, çevreye zararlı etkiler bırakmaya, daha yaşanabilir bir dünyayı tehdit etmeye devam ettiğini dilme getiren Vali Kamçı, bu olumsuz şartlardan, ülkemizin en az şekilde etkilenmesi ve geleceğe daha güzel bir Türkiye bırakabilmek için, yurdun dört yanında ağaçlandırmalar yapıldığını söyledi.

Kamçı, 'Buradaki mera vasıflı arazilerinden 577 dönümlük kısmı, Maliye Bakanlığımız, çevre ve Orman Bakanlığımız, şžahinbey ve Büyükşehir Belediyelerimizin ortak çabalarıyla orman ağaçlandırma sahası olarak tahsis edilmiştir. 2010 yılında 85 bin adet fidan dikilen bu bölge, ilimizin hava limanı yolu üzerinde olması nedeniyle, görsel bakımdan daha öncelikli bir konumdadır. İlimizin ağaçlandırılmasına çok önemli katkı sağlayacağına inandığım bu sahaya, bu yıl da 85 bin fidan dikilecek. çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı doğrultusunda Gaziantep genelinde yürütülen faaliyetler aralıksız sürdürülmektedir' diye konuştu.

Orman vasfının artırılması için çaba ve gayretleri nedeniyle tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Kamçı, 'Özellikle bu bölgenin ağaçlandırma sahası olarak tahsis edilmesine katkıları nedeniyle Maliye Bakanlığımıza, çevre ve Orman Bakanlığımıza, Büyükşehir Belediyemiz ve şžahinbey Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Buranın ağaçlandırma sahası olarak tespit edilmesindeki fikir ve katkıları için Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Burada dikilen fidanların ilimiz ve ülkemiz doğal hayatına yapılmış en önemli yatırım olduğuna gönülden inanıyorum' şeklinde konuştu.

Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, ormanın adına kendisinin isminin verilmesi noktasında tavsiyeler olduğunu anımsatarak, 'Burç Ormanımız ve Dülük Baba ormanlarımız var. Bu bölgede karşı tarafta mübarek bir zat yatıyor. O zatın ismi Gafur Baba'dır. Bu ormanın isminin Gafur Baba Ormanı olmasını tavsiye ediyorum. Verdiğim tüm emeklerle ormanı gelecek nesillere hediye ediyorum' ifadelerini kullandı.

Medeniyetin bir ölçüsünün de ülke topraklarının ne kadarının yeşil alan olduğunu söyleyen şžahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, 'Ülkemiz diğer ülkelerle kıyaslanem veriyoruz' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi. Düzenlenen tören halk oyunları gösterimi ve protokol üyeleri ile öğrencilerin ağaç dikmesiyle sona erdi


Geri Dön