16 / 04 / 2024

Gaziantep Yeşilvadi'de 35 bin konut yapılacak!

Gaziantep Yeşilvadi'de 35 bin konut yapılacak!

Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep Güzelvadi Mahallesi ’nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Amacımız çarpık yapılaşmayı tamamen ortadan kaldırmak” dedi.




Şahinbey İlçesi Güzelvadi Mahallesi’nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kamulaştırılarak yıkılan evlerin yerine yapılan yeni binalar yükselmeye başladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,  TOKİ  tarafından yapımına başlanan binaların Kasım 2015 tarihinde biteceğini söyledi.


“GÜZELVADİ KONUTLARI KASIM 2015’TE HAZIR”



Yüzde sekseni çarpık yapılaşmanın olduğu Şahinbey'de belediye olarak 5 farklı bölgede kentsel dönüşüm yaptıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, ”Şahinbey Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışması yaptığımız yerlerden birisi de Güzelvadi Mahallesi, burada kamulaştırma yaptık ve çarpık yapılaşmış özellikle şartları uygun olmayan binaları yıktık. Burasıyla ilgili olarak TOKİ ile işbirliği yaparak protokol imzaladık. Arsayı TOKİ’ye verdik ve şimdi TOKİ buraya 247 adet konut yapıyor. Bu konutlar inşallah 2015 Kasım ayı itibariyle tamamlanmış olacak. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız da devam edecek. Buradaki amacımız şehrimizi her açıdan güzelleştirerek, çarpık yapılaşmayı tamamen ortadan kaldırmak olacaktır” dedi.


 


‘YEŞİLVADİ’YE 35 BİN KONUT YAPILACAK’


Yapılan konutların Yeşilvadi projesiyle yan yana olduğunu hatırlatan Başkan Tahmazoğlu şöyle konuştu. “Bu konutlar tamamlandığında çarpık yapılaşmış alanlardaki vatandaşlarımızı buraya taşımak suretiyle kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca burası Yeşilvadi parkımızın ve Yeşilvadi yolumuzun hemen yanı başında. Bu bölge yaptığımız çalışmalarla çok daha gelişmiş ve değişmiş olacak. Bu bölgeye 35 bin adet de yeni konut yapılacak “diye konuştu.



Telgraf


Geri Dön