16 / 04 / 2024

Gaziantep'in yüzde 60'ında dönüşüme ihtiyaç var!

Gaziantep'in yüzde 60'ında dönüşüme ihtiyaç var!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve dernek üyeleri ile bir araya geldi. Görüşmede Gaziantep’in yüzde 60’sının ciddi şekilde dönüşüme ihtiyacı olduğu belirtildi.



Şahinbey Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda Şahinbey Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetler slaytla tanıtıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek müteahhitlerle fikir alış verişinde bulundu.


Her yıl nüfusun hızla arttığını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Hiç umutsuzluğa kapılmadan yolumuza devam etmemiz gerekiyor yakında arsa satışlarımız da başlayacak. İlçemizin birçok bölgesinde yol çalışmalarımız ve kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Bu çerçevede Bayramlı Köyü’nde bir kentsel dönüşüm çalışması başlatacağız. Bu bölgede yapmayı hedeflediğimiz konutları daha çok işçi kardeşlerimiz için düşünüyoruz. İşçi kardeşlerimizin evleri iş yerlerine daha yakın olacak ve iş yerlerine gitmek için boşuna saatlerce zaman öldürmeyeceklerdir. Ayrıca Sarıt’ta ve Deredüzü’nde düşündüğümüz bir kentsel dönüşüm projemiz daha var. Hayalini kurduğum ve benim için çok önemli olan projelerden biridir. Şahinbey Bölgesinde Organize Sanayi alanımız olmadığı için Kilis sınırında 40 milyon metrekarelik mevcut olan alana bir organize sanayi kurmak için bir projemiz var. Bu alanın 15 milyon metrekaresi Şahinbey sınırları içerisindedir. Biz buraya bir Organize Sanayi kurduğumuz zaman ikinci çevre yolu buradan geçecektir. Ayrıca Amanos Dağları tünel yolu da buradan geçeceği için burası ulaşım anlamında da şehri rahatlatacaktır. Organize Sanayi’yi de tek bir noktaya toplamak stratejik açıdan çok doğru bir yaklaşım değildir. Bu nedenle buraya Konut yapıp Kilis tarafındaki alana da Organize Sanayi yaparak vatandaşların teşvikten faydalanması için büyük bir projemiz var” dedi.


TALEPLERİMİZ ŞEHİR İÇİN

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile yaptıkları toplantının çok verimli geçtiğini belirterek, “Sektörümüzle ilgili yaşadığımız sıkıntıları, sektörün önünün açılmasıyla ilgili önerilerimizi, ortak çalışma, planlı alanların imar yollarının açılması ve akabinde bütün belediyelerin ve altyapı kuruluşlarının ortak hareket etmesiyle ilgili görüşlerimizi bu toplantıda dile getirdik. Bizim taleplerimiz aslında yaşadığımız şehrimizle ilgili. Şehirdeki imarlı alanların yolların açılması ve altyapılarının yapılmasıyla birlikte sektörümüzün önü açılacak ve arsa paylarının düşmesine olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda, Şahinbey Belediyemizin planlı alanlarla ilgili çalışmalarını net bir şekilde gözlemledik. Yıllardan beri şehrimizin gündeminde olan Yamaçtepe’de parselasyonun yüzde 80’e ulaştığını öğrendik. Bu da orada yakında yol çalışmalarının başlayacağını göstermektedir. Yeşilvadi’nin kentsel dönüşüm alanı ilan edilip bir takım harçlardan muaf olmasını da meslektaşlarımız adına önemsiyoruz. Bu karar, bölgenin hızlı gelişimine ciddi bir katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.


ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ÖNEMLİ BİR MESAFE KAT ETTİ

Gaziantep’in yüzde 60’sının ciddi şekilde dönüşüme ihtiyacı olduğuna işaret eden Apa, “Şahinbey Belediyesi bu konuda önemli bir mesafe kat etti. Bu kapsamda, Eski Garajlar bölgesinin de hızlı bir dönüşüme gireceğini tahmin ediyoruz. Yerel müteahhitlerimizin de dönüşüm programına entegre edilerek, Gaziantep’in gelişmesine, modern ve kaliteli yapılara kavuşmasına bizlerde katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.


Apa, sözlerinin sonunda, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, “Başkanımızın müteahhitlik sektörüne bakış açısı, tüm Başkan Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile bir tam gününü bizlere ayırması, sorunlarımızı bizzat sahada dinleme imkanı sunması bizim açımızdan gurur vericidir” diyerek sözlerini tamamladı.


Yapılan fikir alış verişinin ardından Tahmazoğlu, müteahhitlere Türkiye’nin en büyük Parkı olan Yeşilvadi parkını gezdirdi.


Gaziantep Ekspres


Geri Dön