25 / 04 / 2024

Gaziantepliler apartman dairesi İzmirliler müstakil ev tercih ediyor!

Gaziantepliler apartman dairesi İzmirliler müstakil ev tercih ediyor!

Konut Konferansı kapsamında açıklanan araştırma, konut tercihlerinin illere göre değiştiğini ortaya koydu. Buna göre Gaziantepli, apartman dairesinde oturmak isterken İzmirli’nin tercihi müstakil ev oluyor.



Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen 5. Konut Konferansı gerçekleştirildi. 5 büyük kente ait konut araştırmasının sonuçlarının da açıklandığı konferansta ünlü mimarlar  konut sektöründeki trendlere ilişkin görüşlerini paylaştı. GYODER’in Konut Konferansı için yaptırdığı, beş büyük kenti kapsayan ve alıcı profili ile alım kararlarını tetikleyen unsurları ortaya koymayı hedefleyen konut araştırmasının sonuçları şöyle: Katılımcıların yüzde 72’si 5 yıl içinde konut sahibi olurken, yüzde 28’i de önümüzdeki 5 yılda konut sahibi olmayı hedefliyor. Kadınlarda site içi ve müstakil ev tercihinin ön planda olurken, şehirlere bakıldığında ise Gaziantep’te apartman dairesi, Bursa ve Samsun’da site içi apartman dairesi, İzmir’de müstakil ev, Konya’da ise site içinde müstakil ev talebinin öne çıktığı görüldü. Katılımcıların yüzde 86’sı bizzat yaşamak için konut almak istediğini söylerken, 3 kişiden 2’si ise 3+1 daireleri tercih etti. Katılımcıların binalarda ses ve ısı yalıtımı beklentisi ise yüzde 97. Katılımcıların yüzde 49’u profesyonel bir yönetim isterken, kapalı otopark beklentisi de yüzde 44.  TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin ise konferansta yaptığı konuşmada yılda yaklaşık yüzde 1 oranında kentleşen Türkiye’nin bu sürece çok iyi adapte olması gerektiğinin altını çizdi. 81 il ve 800 ilçede 3 bin 12 şantiyesi olan ve 639 bin 307 konut sayısına ulaşan TOKİ’nin artık yatay ve yerel mimariyi, mahalle kültürünü, öne çıkaran projelere yöneldiğini belirten Şahin, kentlere değer katan projeler yapmak istediklerini söyledi.


Öte yandan konutun bir rant enstrümanı olduğunu söyleyen Atlas Proje Geliştirme ve Yönetimi Başkanı Tavit Köletavitoğlu “Konut bir rant ve paylaşım enstrümanıdır. Kamu, bu rantı düzenlemek ve denetlemekle yükümlüdür” dedi.


Elit’ten Ankara’ya yeni proje geliyor


Ankara’nın yeni gözde merkezlerinden Beytepe’de Elit Royal Residence projesini hayata geçirerek Başkent’i butik residence konseptiyle tanıştıran Elit Yapı, yeni projesi için çalışmaları hızlandırdı. Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan “Şuan markalı konut projelerinin adresi haline gelen Beytepe’de yaşamın başladığı ilk projelerden biriyiz. Beytepe’nin geleceği oldukça parlak. Biz de bu yüzden yeni projemizi de Beytepe’de hayata geçirmeye karar verdik” dedi.



Star 


Geri Dön