26 / 04 / 2024

Gaziantep'te Akkent-Gar arası tramvay seferleri tekrar başladı!

Gaziantep'te Akkent-Gar arası tramvay seferleri tekrar başladı!

1. ve 2.Etap hatları ile 3.Etap makas birleştirilme çalışmalarını süratle tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Raylı Sistemler ile Fen İşleri Daire Başkanlıkları’na bağlı ekipler, Akkent-Gar arasındaki raylı sistem seferlerini yeniden başlattı...



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi toplu taşıma çözümlerinin en başarılı örneği olan hafif raylı sistem İbrahimli 3. etap hattı çalışmalarında sona gelindi.


15 Kasım tarihinde 1. ve 2. Etap hatları ile 3. Etap makas birleştirilme çalışmalarını süratle tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Raylı Sistemler ile Fen İşleri Daire Başkanlıkları’na bağlı ekipler, Akkent-Gar arasındaki raylı sistem seferlerini yeniden başlattı.


Akkent-Gar arasındaki tramvay seferlerini yeniden başlattıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “15 Kasım’dan itibaren Zübeyde Hanım Bulvarı ile Kadı Değirmeni arasında makas birleştirmesi ve ray döşemesini yaptık. Çalışma kapsamında 3. Etap İbrahimli–Tugay hattı çalışmasında, Bahriye Üçok Caddesinden mevcut hattına bağlantısını da yapıyoruz. Bu açıdan bu hat üzerinde tramvay seferlerini geçici bir süreliğine ara verdik. 10 körüklü otobüs, 4 normal otobüs ile ring seferleri sayesinde vatandaşımızın mağdur olmaması için de yerine Akkent’ten gelip Rasaf yolundan aktarmalı olarak ulaşımını sağladık.” dedi.


Güzelbey, “Tramvaylar Akkent–Rasaf Yolu, Rasaf Yolu–Akkent istasyonları arasında sefer yaptılar. Rasaf Yolu–Gar, Gar–Rasaf Yolu istasyonları arasında ise körüklü otobüslerle aktarma yaparak seferleri tamamladık. 04 Aralık Çarşamba günü saat 06.00 itibarı ile makas ve birleştirme çalışmalarını tamamlayarak Akkent-Gar arasındaki tramvay seferlerini yeniden başlattık” diye konuştu.


Bugün


Geri Dön