24 / 04 / 2024

Gaziantep'te bina yıkımı deve keserek protesto edildi!

Gaziantep'te bina yıkımı deve keserek protesto edildi!

Gaziantep'te yayın yapan bir televizyon kuruluşuna ait stüdyo binası, kaçak yapı nedeniyle yıkıldı.Tahmazoğlu: "Hiç kimsenin kanunlar karşısında ayrımcılığı yok. İster televizyon sahibi, patron ve işçi olsun kanunlar karşısında herkes eşittir" dedi.



Gaziantep'te, uydu üzerinden yayın yapan televizyonun yöneticileri, kaçak yapı kararı bulunan ek binalarının yıkımını deve keserek protesto etti.


Televizyonun sahibi Mehmet Baharoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu'nun kendilerine 5 yıldır binalarının yıkılacağını söylediğini belirtti. Binanın kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldığını ifade eden Baharoğlu, "Binanın yıkılması çok güzel oldu. Belediye ekiplerinin eline sağlık. Yıkılan binayı yazın stüdyo olarak kullanıyoruz. Belediye ekipleri, kaçak yapı olduğunu söylüyor. Doğrudur, Gaziantep'in yüzde 87'si kaçak yapıdır. Bizim binamızla yıkım başladı. Ekipler, inşallah bunda sonra da diğer binaları yıkmaya devam eder" dedi.


Baharoğlu'nun açıklamasının ardından belediyeye tepki amacıyla deve kesildi. 


Belediye ekipleri de binanın yıkımına başladı. 


Bu arada Belediye Başkanı Tahmazoğlu ise kaçak yapı nedeniyle alınan yıkım kararın ilgili firmaya daha önce ulaştırıldığını söyledi.


Firmanın konuyu mahkemeye taşıdığını anlatan Tahmazoğlu, şöyle konuştu:


"Biz hukuka ve yasalara saygılıyız. İşlemlerimizi de kanunlar çerçevesinde yapıyoruz. Mahkeme kasım ayında sonuçlandı ve binanın yakımına karar verildi. İlgili tebligatı da kendilerine ulaştırdık. Bugün de ekiplerimiz binanın yıkımını gerçekleştirdi. Buraya kadar her şey yasal. Hiç kimsenin kanunlar karşısında ayrımcılığı yok. İster televizyon sahibi, patron ve işçi olsun kanunlar karşısında herkes eşittir. Belediye olarak hem kanunlara hem de mahkeme kararlarına uygun şekilde buranın yıkımını gerçekleştirdik." 


AA


Haber Cumhuriyet'te şu şekilde yer aldı;


Gaziantep merkezli olarak yayın yapan Bahartürk Televizyonu sahibi Mehmet Baharoğlu'nun çiftlik evine yaptırdığı bina hakkında imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Belediye ekiplerinin gerçekleştirdiği yıkım öncesi Baharoğlu, protesto amacıyla deve kestirdi. Mehmet Baharoğlu, ilçede kaçak yapılaşma oranının yüzde 87 olduğunu belirterek, "Biz bir medya kuruluşuyuz. Biz işimizi yaparız. Burasını biz stüdyo olarak yaz aylarında kullanıyorduk. 


Kaçak olduğu söyleniyor, doğrudur kaçaktır. Gaziantep'in yüzde 87'si kaçak. Kaçak yapıların yıkımına buradan başladılar. Umarım diğer kaçak yerler de yıkılır" dedi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise kanunlar karşısında herkesin eşit olduğunu söyledi. 


Cumhuriyet 


Haber Güneş'te şu şekilde yer aldı;


GAZİANTEP merkezli bir televizyonun sahibi Mehmet Baharoğlu'nun, çiftliğine yaptırdığı bina hakkında imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Baharoğlu, yıkım öncesi protesto amacıyla iş makinesinin önünde deve kestirdi. 

Binanın kaçak olduğunu kabul eden Baharoğlu, "Şehrin yüzde 87'si kaçak. Yıkımına buradan-başladılar. Umarım diğer kaçak yerler de yıkılır" dedi. 


Güneş 


Geri Dön